Kettős győzelem, végre!

Győzni indultak szombaton délelőtt a főiskolások, s erre minden esélyük meg is volt, mivel a Kazincbarcika csapata most került fel az NB. II-es bajnokság Észak-Kelet csoportjába. A sikerélményre szükségük is volt a lányoknak a múltheti hazai fiaskó után, s elszántan dolgoztak a hétközi edzéseken.

Szinte a teljes keret Turcsányiné Pesti Edit edző rendelkezésére állt, felépült sérüléséből Busi Erika is, bár többen betegen vállalták a játékot. A közel háromórás utazásnak köszönhetően nehezen kezdődött a mérkőzés, de a kilencedik percben már 5-1 volt az állás a mieink javára. Ezután a félidő végéig felváltva estek a gólok: nem voltak elég türelmesek a csapatok, sok volt a ki nem kényszerített hiba.

Aztán a következő harminc percben már csak a jászberényiek voltak a pályán, jó játékkal lepték meg az igen lassú ellenfelüket. A kazincbarcikaiak ebben a játékrészben csak hét gólt tudtak szerezni, ami mutatja, hogy milyen jól védekeztek a főiskolások. Megvan tehát a kötelező győzelem, a következő héten hasonló játékkal szeretnének győzni kéziseink, csütörtök este Derecskén vendégszerepelnek majd.

Kazincbarcikai KSE – Jászberényi TF DSE 17-31 (10-13)

Putnok, Városi Sportcsarnok, vez.: Lukács Cs., Varga Z.

JTF DSE: Besze – Viskárdi(1), Busi(3),VÉR(3), PETRÁNYI(6), KISBALÁZS D.(8/5), SZÁNTAI T.(5) Csere: Juhász (kapus), Sárközi (4), Kisbalázs A. (1), Volter, Tóth, Kovács L.

Edző: Turcsányiné Pesti Edit

Hétméteres: 5/3 ill. 5/5
Kiállítás 6 ill. 4 perc

Turcsányiné Pesti Edit: „Hoztuk a kötelezőt, de nehezebb, görcsösebb volt pontosan ennek a tudatnak köszönhetően a játékunk. A második félidőben ez már nem látszódott, összeszedte magát a csapat, mindenki akart, voltak egész jó megmozdulások, néha már tudtunk úgy játszani, ahogyan igazán tudunk.”

Az ifjúsági mérkőzésen is a mieink diadalmaskodtak. A mérkőzésről szintén Turcsányiné Pesti Editet kérdezte a jbo.hu:

„A csapat védekezése jó volt, de támadásban a sok hiba, sok kapufa, valamint az eladott labdák, az első félidőben még nem mutatták azt a nagy tudásbeli különbséget, ami a két csapat között volt. A szezon eddigi legjobb idegenbeli játékát láthattuk, ami bíztató, de kellett a rutinos idősebbek segítsége.”

Kazincbarcikai KSE – Jászberényi TF DSE 15-30 (9-18)