Két győzelem, egy vereség a TF DSE hétvégi mérlege

Elkezdődött a küzdelemsorozat a női kézilabda NB II-ben is, ahol városunkat továbbra is a Tanítóképző gárdája képviseli. A főiskola csapatában sok változás történt a nyáron. A legszembetűnőbb, hogy Ugrin György több évtizedes edzői munkáját, Turcsányiné Pesti Edit vette át. Ő irányítja egyébként az ifjúsági csapatot is, a serdülők pedig Pénzes Ibolya vezetése mellett vágnak neki az őszi szezonnak.

Sok változás történt a játékos állományban is, többen eltávoztak a csapatból, viszont alig érkezett új játékos. Így igen fiatal gárda méretteti meg magát az NB II. Észak - Kelet csoportjában.

A felnőtt és az ifi idegenben kezdte az idényt, mégpedig Nagykállóban. Ez ugyanis a „hazai” pályája Kállósemjén női csapatának. Nos a nyírségi lányok udvariatlan vendéglátónak bizonyultak, hiszen hét góllal győzték le a jászsági hölgyeket:

Kállósemjén – Jászberényi TF DSE 29-22 (11-7)

A Tanítóképző a: Besze – Sárközi, Kisbalázs D., Vér Á., Busi, Szántai T., Petrányi kezdő hetessel kezdte a játékot. Csereként pályára lépett mindenki, azaz Tóth Annamária (kapus) Kiss D, Kisbalázs A, Viskárdi R., Kovács L., Tóth D. is.

Sajnos Busi Erika már a játék elején megsérült és nem tudta folytatni a játékot. (Értesülésem szerint, szerencsére sérülése nem komoly). Ennek ellenére csak egy-két góllal „mentek” a vendéglátók és a szünetben 4 gól előnnyel fordultak (11-7).

A 2. játékrész közepére sajnos elfáradt Pesti Edit fiatal csapata és a végén, hét pontos vereséggel fejezték be első őszi meccsüket.

Gyógyír, hogy az ifjúsági lányok kiütéses: 34-9-es győzelemmel torolták meg a nagyok vereségét. A Pénzes Ibolya által vezényelt serdülőcsapat szintén brillírozott, hiszen pénteken Kispest lányait győzték le fölényesen: 27-9 arányban.

Folytatás a jövő vasárnap most már hazai pályán (Belvárosi sportcsarnok) 16 órai kezdettel. Ezentúl minden hazai meccs 16 órakor kezdődik, majd az ifisták következnek 18 órakor. Lányainknak igencsak meg kell izzadniuk, ha győzni akarnak, ugyanis a hírek szerint a vendég Mátészalka igen erős csapattal kezdte az idényt.