Baseball - jászberényi játékosok a magyar válogatottban

Április végén folytatódott az utánpótlás baseball bajnokság, így az elmúlt két hétvégén újra kesztyűt húztak az ifjú jászberényi banditák. A felnőtt csapat játékosai pedig - az elhalasztott bajnoki forduló kínálta szünetet kihasználva - a válogatott által hirdetett próbajátékon vettek részt..

A Jászberényi Banditák először április 28-án a Diósd Dodgers csapatával mérkőztek meg két mérkőzésen az érdi pályán. A csakis amerikai gyerekekből álló csapat igencsak dobogó esélyes a bajnokságban, így nehéznek tűnt a feladat. A győzelem sajnos nem sikerült, de igen szoros mérkőzéseket sikerült játszani. Az első meccsen 12:9-re a másodikon pedig csak a mérkőzés utolsó pillanatában fordított 11:10-re a diósdi csapat.

Május 5-én ismét Érden szerepelt a csapat, az Óbuda és ugyancsak a Diósd csapatával játszottunk.
A csapat végre megszerezte első győzelmét is, hiszen az óbudaiak ellen igen komoly, 30:9-es győzelemnek örülhettek a berényi fiúk. Ezután ismét a Dodgers következett, és az előző héthez hasonlóan megint csak egy igen szoros mérkőzésre került sor, ahol ismét a Diósd örülhetett a 17:14-es győzelemnek. A következő forduló Jászberényben lesz, május 19-én, amikor is a Debrecen és az Óbuda látogat el városunkba.

A felnőtt csapat hétvégi mérkőzése halasztásra került, ugyanis a Baseball Szövetség új kapitányt nevezett ki a felnőtt és az u21-es válogatott élére, az amerikai Justin Prinstein személyében, aki 30-án azonnal próbajátékot hirdetett, hogy egy igen bő keretből válogathasson a jövő évi Európa bajnoki selejtezőkre.
A próbajátékra csapatunkból 3 játékos utazott el, melyen különböző felméréseket is végeztek, melyekkel a játékosok tudását, tapasztalatát mérték fel.

A próbajáték végén hatalmas meglepetésre mindhárom játékosunk meghívót kapott a május elsejei, három nemzet tornájára (Magyarország-Ausztria-Szlovákia), a Duna Kupára, melyet idén az osztrák szövetség rendezhetett. Külön nagy dolog ez, hiszen idén csak az NB3-ban szerepel csapatunk és innen nem nagyon volt még példa, hogy a válogatottba kerülhetett valaki.

Bagyinszki Tibor, Forgó Dávid, Kovács BalázsBagyinszki Tibor, Forgó Dávid, Kovács BalázsA bécsi eseményen először Szlovákia ellen mérkőzött meg a válogatott, és minimális, 6-5-ős vereséget szenvedett, és a jászberényiek közül Bagyinszki Tibor már a pályára is léphetett dobóként.
A második mérkőzésen Kovács Balázs is igen komoly szerepet kapott, Bagyinszki mellett ugyancsak kezdőként léphetett pályára Ausztria ellen. A harmadik jászberényi, az u21-es korosztályú Forgó Dávid is lehetőséget kapott a csapatban egy ütés erejéig.

A magyar csapat vélhetőleg részt vesz a prágai baseball héten, mely június végén kerül megrendezésre.