Stinky Sox - most erőt és híveket gyűjtenek

Mostanában kevesebbet hallottunk városunk kedvenc baseball csapatról, a Stinky Sox-ról. Mint Kovács Balázstól, a klub elnökétől megtudtuk, fiúknak nem teljesen úgy sikerültek az elmúlt hónapok, ahogy azt szerették volna.

Az alapszakaszban a második helyen végzett a csapat, így jó reményekkel várhatták az őszt, viszont nem mehettek biztosra, hiszen hasonló játékerőt képviselt a csapat is, és a baseballban bármi megtörténhet.

Összességében az őszi szezonban kissé csalódásnak tűnik, hiszen végül csak a negyedik helyen végzett csapat. Azonban annak tudatában, hogy az alapszakasz után egyéb elfoglaltságok miatt több kulcsfontosságú játékos is hiányzott néhány mérkőzésen, és így a legifjabb játékosokkal álltak ki általában (akiknek azért még hiányzik a rutin, illetve az összeszokottság) azt mondhatjuk: fantasztikusan izgalmas, jó színvonalú mérkőzéseket játszottak.

A következő évre a felkészülést januárban kezdi a csapat.

A jövő év nagyon fontos lesz a klub számára, a legnagyobb hangsúlyt most a sportág népszerűsítésére szeretnék helyezni. A tervek között szerepel:
- újra bajnokságban szerepeltetni egy serdülő csapatot (12-15 éves gyerekek),
- a női bajnokságba is szeretnének nevezni (korhatár nélkül),
- illetve a legifjabb korosztály (8-12 éves gyerekekek) bajnokságába még nevezni nem is, de szeretnék, ha ilyen korosztályú csapat alakulhatna és bemutató jelleggel edzőmérkőzéseket játszanának.

Sajnos ezekhez a csapatokhoz még nincs elég jelentkező, ám a minimális létszám meglétével a klub már biztosítaná a versenyzést.

A berényi Zoknisok életéről tájékozódhatunk honlapjukon is (www.stinkysox.mlap.hu).