Nem sikerült a négy közé jutás

Az elmúlt hétvégén Jászberényben rendezték baseball Magyar Kupa egyik selejtező csoportját. A Stinky Sox vendége ezúttal egy helyett két csapat volt, a Vác és a Debrecen, és körmérkőzésekkel döntötték el a csoport első helyét.

Az első mérkőzésen a jászberényi csapat a váciak ellen vették fel a kesztyűt, és bár a kezdés eléggé álmoskásnak tűnt a Stinky Sox részéről, de a meccs végére magabiztos játékkal, jó védekezéssel és remek ütésekkel, 11:5 arányban győzte le a Vác Stars csapatát.

Ezután a váci csapat a Debrecennel mérkőzött meg, ahol ugyancsak alulmaradtak az ellenféllel szemben, a Tigers 19:6-ra tudott győzni.

Végül a csoportelsőséget eldöntő mérkőzés következett, Stinky Sox - Tigers .

A debreceniek be akarták biztosítani magukat, így az amerikai Brett Cuminskey játékos-edző kezdett vendég oldalon a dobódombon. A jászberényi csapat kezdhette a támadást, ami igencsak remekül sikerült, hiszen előbb Csík Adrián, majd Szabó Gábor jutott ki bázisra, ezután Elekes Péter búcsúztatott egy labdát a pályáról egy 3 pontot érő hazafutással. Erre a debreceniek sajnos tudtak válaszolni, rögtön néggyel is.

Itt már látszódott, hogy nem adják könnyen magukat a tigrisek.

A két csapat folyamatosan gyűjtögette a pontjaikat, amikor is a meccs vége előtt a Debrecennek sikerült előnyt szereznie egy újabb hazafutással, és sajnos ezt már nem sikerült visszafordítanunk.

Bár összességében jobb, látványosabb játékot játszott csapatunk, Veleczki Viktor kétszer is az utolsó pillanatban, akrobatikus módon fogott labdát, és passzolta a belső védőknek (ezzel dupla kiejtést csinálva, s így kiérdemelte a hétvégi mérkőzések MVP címét), végül mégis az ellenfélnek sikerült a győzelem.

A végeredmény Debrecen Tigers - Jászberény Stinky Sox 8:7, így a 4-es döntőbe is ők jutottak.

Legközelebb a Stinky Sox szeptember 6-án játszik Budapesten, ahol a rájátszásban a Hungarian Astros ellen kezdi meg a 2 győzelemig tartő párharcot az NBII döntőjébe jutásért.