Van képem hozzá… hidegrázós péntek este

Forró péntek estére készülhettek a jászberényi röplabdarajongók, de nem volt ez másként az újpesti szurkolók körében sem. A női első osztályú röplabda bajnokság „A” csoportjának egyik legizgalmasabb mérkőzésére a Jászberényi Volleyball Team – UTE összecsapásra került sor Jászberényben. A motiváció mindkét oldalon adott volt. A hazaiak vissza akartak vágni az idegenben elszenvedett vereségért, míg vendégek el akarták felejteni a fájó kupa kudarcot.

Az első ”villám” játszma egyértelmű vendég fölényt mutatott, a berényi csapat tulajdonképpen nem tudott érdemi ellenállást tanúsítani. Az eredmény – (13 : 25)

A folytatásban a vendéglátóknak is „becsengettek”. Rögvest magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Bár nem tudtak nagy előnyt felépíteni, de biztosan tartva 3-4 pontos távolságot, kiegyenlítettek. (25 : 21)

Ekkor már lehetett érezni, hogy ebből komoly küzdelem fog kikerekedni. Így is lett. Hatalmas „iszapbírkózás” kezdődött, mindent elsöprő küzdelem folyt minden egyes labdáért. Igaz azért a színvonal nem mindig volt magas. Két pontnál nagyobb különbség nem volt a csapatok között. A végjáték pedig körömrágóan izgalmasra sikeredett. Mindkét együttesnek volt lehetősége lezárni a szettet, de ez végül a JVT-nek sikerült. (26 : 24)

És itt még nem volt vége. Az UTE mindent beleadva visszavette az irányítást és folyamatos vezetéssel jutottak el a szett végéig. Ekkor azonban elbizonytalanodtak és majdnem kicsúszott a kezükből a játszma. Végül azonban kiegyenlítettek. (24 : 26)

Ekkor lehetett először érzékelni a két csapat attitűdje közötti különbséget. A jászberényi együttes „játszotta” a röplabdát, míg a túl oldalon egyre inkább görcsössé váltak a játékosok. Ennek a különbségnek a szerepe a mindent eldöntő ötödik játékrészben vált meghatározóvá. A két szurkolótábor remek hangulatot teremtett és a záró játékrész előtt is minden reményük meg volt kedvenceiknek a sikerre. Sajnos a játékvezetők nem érték be a meccsből adódó feszültséggel. Több hibás döntésükkel „dobták fel” az amúgy sem langyos hangulatot. Nem az volt a probléma, hogy hoztak rossz döntéseket, hanem utána megpróbálták „helyre hozni” a hibájukat... Nem maradt el a „jutalom”… kaptak hideget-meleget mindkét oldalról. Ennyit róluk…

A záró játékrész ott folytatódott, ahol az előző kettő abbamaradt. Legalább is a térfélcseréig. Onnantól kezdve az újpesti játékosok „jajj, csak el ne rontsam” megoldásokat választottak, a hazaiak pedig agresszív befejezésekre törekedtek, ami sikerrel járt. Igy végül magabiztosan nyerték az ötödik játszmát és ezzel a mérkőzést is. (15 : 9)

Ezen az estén valóban egy végletekig kiélezett izgalmas összecsapást láthattak a szurkolók, amely szinte az utolsó pillanatig nyitott volt. Végül is megérdemelte a Jászberényi VT a győzelmet, mert a kritikus helyzetekben "bevállalósabbak" voltak, pedig ellenfelük is körömszakadtáig küzdött.

Jászberény – UTE 3:2 (–13, 21, 24, –24, 9)

Edzői nyilatkozatok:

Deme Gábor: – A dél-afrikai legmélyebb bányából jöttünk vissza, de nem tudok most reálisan nyilatkozni. Örülök a győzelemnek.

Horatio Nestor Bastit: – Nehéz volt számunkra ez a mérkőzés, hiszen ezen a héten öt játékosom nélkül tudtam készülni. Ennek ellenére nagyon jó meccs volt és minimális különbség jellemezte a két csapatot – igaz, a kulcsmomentumokból rendre a Jászberény jött ki jobban. A döntő játszmában nem játszottunk jól, különösen támadásban hibáztunk sokat –
(Forrás: jbrk.hu)

A képekre kattintva elérhető a mérkőzés galériája