Női röplabda Extra Liga - Karnyújtásnyira a bravúrtól

A női röplabda Extra Liga hétvégi fordulójában a Jászberényi VT az UTE otthonába látogatott. A vendégcsapat feltett szándéka volt, hogy megszakítsa hetek óta tartó nyeretlenségi sorozatát – legutóbb a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén maradt alul a BRSE-vel szemben. A fővárosiak pedig szerették volna tovább építgetni egyre jobb szezonjukat. Nem csoda, hogy a mérkőzésre szinte teljesen megtelt otthonuk a Tungsram csarnok.

A nyitó játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A közönség pedig remekül szórakozott, hiszen bőven akadt látni való. Egymást érték a remek megoldások, acélos támadások, önfeláldozó mentések. Egy szóval komoly csata és jó játék alakult ki. A hajrá közeledtével a házigazdák kezében volt az irányítás, azonban a három pontos vezetésüket pillanatok alatt eltüntette a Jászberény, így már ők jutottak szett labdához. Ha már odajutottak - bár kettőt még hárított az UTE –, meg is szerezték a vezetést. (23 – 25)

Fordultak a csapatok és mintha nem is lett volna szünet, ment tovább minden. Ismét kisebb hazai fölény, de a vendégek csak nem szakadtak le. Szerencsére ebben a szettben is az élvezetes játék volt jellemző. Csak közbevetőleg jegyzem meg, hogy még a szett közepénél sem tartottunk és már egy órája küzdöttek a csapatok. A játékrész vége felé a hazai közönség kezdhetett megnyugodni, mert kedvenceik már négy ponttal vezettek. Ahogy ez az első szettben sem volt elég az üdvösséghez, ezúttal sem, mert a jászberényi csapat fordított és nagy adok-kapok után a második játszmát is megnyerte. (26 – 28)

A folytatásban a vendéglátók mindent egy lapra feltéve – mondjuk más esélyük nem is volt – kezdtek. Többek között a padról beszálló cseréiknek is köszönhetően harmadszor is magukhoz ragadták a kezdeményezést. A különbség annyi volt, hogy ezúttal a Jászberény felzárkózási kísérletei, annak ellenére, hogy mindent kiadtak magukból a játékosok, végül is sikertelennek bizonyultak. Az UTE magabiztos játékkal szépített. (25 – 18)

Ezzel azonban még nem vonultak el a viharfelhők az újpestiek feje fölül. Ugyan már egy pontot elhullajtottak, de a másik kettőt mindenképpen meg akarták őrizni. A Jászberény pedig nem akarta kiengedni a kezéből a kínálkozó lehetőséget, ezért ismét huszárosan állt bele a játékba, nem kis riadalmat okozva az újpesti drukkereknek. Pár perc alatt egy komoly öt pontos előnnyel nyomatékosították szándékukat. A hazai oldalon ekkor bevetettek minden vésztartalékot, így a játékrész közepére fordítani is tudtak, de ezzel ég nem volt vége, hiszen a vendégek makacsul kapaszkodtak. Ekkor újra megnyertek néhány labdamenetet, ami megcsillantotta az egyenlítés lehetőségét. A Jászberény kispadja sajnos nem tudott komoly segítségére lenni az első sor játékosainak, akiken egyre inkább látszottak a fáradság jelei, amelyek néhány hibában mutatkoztak meg, ami viszont elegendő volt a szett elvesztéséhez. (25 – 20)

Jöhetett az ötödik szett, amire előzetesen nem sokan gondoltak újpesti részről, de az Extra Liga idén már csak ilyen. Szinte minden fordulóban borult valahol a papírforma. Az első pár pontig itt is a Jászberény vette kezébe az irányítást, azonban a döntő szett közepére elfogyott minden tartalékjuk a játékba folyamatosan jól belépő UTE játékosokkal szemben. Ez pedig azt jelentette, hogy a vendéglátók rövid időn belül be is fejezték a mérkőzést, (15 – 8) ezzel otthon tartva két fontos pontot.

UTE – Jászberényi VT: 3:2 (–23, –26, 18, 20, 8)

A Tungsram csarnokot megtöltő hazai és szép számú vendég szurkolók nem döntöttek rosszul, amikor ezt a mérkőzést választották szombat esti programnak. Két motivált csapat izgalmas és egyúttal élvezetes ötjátszmás mérkőzéssel hálálta meg a szurkolói támogatását. Végül pedig az a csapat győzött, akinek több ezen a színvonalon bevethető játékos állt rendelkezésére. A Jászberényi VT tényleg karnyújtásra volt a bravúrtól – mert azért ez ellen az UTE ellen nyerni az otthonukban mindenképpen az -, de balszerencséjükre egy kulcs helyzetekben jól koncentráló ellenféllel álltak szemben. Természetesen mindkét tábor tapssal köszöntötte kedvenceiket ez után a remek este után.

A pörgés folytatódik, a héten Jászberény VT két alkalommal is megmérkőzik a Békéscsabával – kedden a Magyar Kupában a viharsarokban, majd pénteken hazai pályán a bajnokságban -. az UTE vasárnap a legnagyobb riválisához a Nyíregyházához látogat.

Sajnos technikai okok miatt a galéria egyenlőre nem tölthető fel, de amint lehet egy terjedelmes összeállítás lesz látható a mérkőzésről.

A probléma megoldást nyert, így a fotókra kattintva megnyílik a szokásos kép galéria.