Női Röplabda NB I. … Kötelező „közjáték”

A Jászberényi RK a Magyar Kupa szerdai első mérkőzése után péntek este a bajnoki pontvadászatban az 1. MCM Diamant Kaposvár csapatát fogadta. Így nem készülhetett a vasárnapi második kupa meccsre, hanem még le kellett tudnia ezt a kötelező feladatot, ahol nyilvánvaló esélyesnek számított.

Azt, hogy nem az év meccsére készültek a hazaiak mutatta, hogy az első technikai időre négy pontos kaposvári vezetésnél vonultak a csapatok. Ekkor kezdtek ébredezni a berényi lányok és a következő kötelező szünetig már csak két pontot engedélyeztek riválisuknak. A folytatásban is megőrizték fölényüket a vendéglátók és simán nyerték az első szettet. (25 – 17).

A folytatásban már nem adott annyi előnyt a JRK a vendégeinek, mint az előző játékrészben, bár játékuk ekkor sem volt összeszedettnek mondható, így ismét kaposvári előnynél érték el az első technikai időt. Innen a forgatókönyv hasonlóan alakult, mint egy játszmával korábban. A különbség csak abban volt, hogy a vendégek egyre keményebben, összeszedettebben küzdöttek, így a Jászberény magabiztosan, de komolyabb erőkifejtéssel tudta csak hozni a második játszmát.(25 – 19).

A harmadik felvonás elején már lehetett érzékelni, hogy a hazaiak nem akarják hosszúra nyújtani kötelező feladat teljesítését. Határozott játékukra a kaposváriak nem találtak ellenszert. Egyre inkább érzékelhető volt, hogy bár becsülettel küzdöttek, de szerettek volna ők is túl lenni a mérkőzésen. Az eredmény is ezt jelezte, hiszen folyamatosan növelte az előnyét a berényi csapat és rövid úton lezárta a játszmát és ezzel a meccset is.(25 – 14).

Szóval a Jászberényi RK letudva a kötelező feladatot és készülhetett a VASAS Óbuda elleni Magyar Kupa visszavágóra.

Jászberényi RK – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-0Í/b> (17, 19, 14)

Edzői nyilatkozatok:

Branislav Franic: Sokszor nehéz a kötelező győzelem, most nekünk ez 75 perc alatt sikerült. Gratulálok a csapatnak.

Zarka Péter: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, aztán bizonyos állásokból nem tudtunk időben elforogni, mert akadozott a nyitásfogadásunk. Küzdöttünk, harcoltunk, de amikor lehetőség volt arra, hogy kézbe vegyük az irányítást, nem hittük el, hogy lehet keresnivalónk. Csapatként működünk, összeszedettebbek vagyunk, mint korábban, de Jászberényben ez még kevés volt a sikerhez.
Hunvolley.hu

Időközben véget ért a Magyar Kupa elődöntő második mérkőzése ahol a VASAS Óbuda együtteses 3 – 0 (11, 23, 24) arányban nyert így a JRK az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is a harmadik helyért mérkőzik meg a FATUM Nyíregyháza csapatával.