Ma egy hete... Főtér foglaló

Múlt szerdán kora este útnak indult a Csángó Fesztivál főtéri program sorozata is. Néhány éve a külföldi együttesek gála műsora a Szabadtéri színpadról a város szívében felállított nagyszínpadra költözött, ahol mindenki kedvére ismerkedhetett vendégeink produkcióival.

Aki esetleg még ezt az estét nem tudta rászánni a mustrára, az sem maradt le semmiről, hiszen a külföldi csoportok még több alkalommal mutatták be előadásaikat, hol a nagyszínpadon, hol pedig a Margit sziget forgatagában felállított kis színpadon. Idén is itt volt egy csoport Törökországból, - török vendégeink a már-már hazajáróknak számítanak a fesztiválon - de éve óta érkeznek táncosok Szerbiából is.

Hogy nem csak kontinensünk képviseltesse magát fellépett egy hazánkban élő szenegáli fiatalokból álló együttes és Közép Amerikából a mexikói csapat is. Gondolom az ő jelenlétük kellemes emlékeket idézett fel a Jászság Népi Együttes tagjaiban, akik tavaly ilyenkor éppen Mexikóban képviselték hazánkat a világ egyik legnagyobb folklór fesztiválján.

Az együttesek remek hangulatot varázsoltak a lassacskán benépesülő néző térre, megadva a kezdő lendületet a fesztivál elkövetkező napjaira. Hogy ez a megállapítás mennyire helytálló a fotókra kattintva ki-ki meggyőződhet róla a galériában.