Fekete - sárgában: XXXI. Nemzetközi Mézvásár és Méhész találkozó

Ha augusztus első hétvégéje, akkor a méhészek útja immár három évtizede Jászberénybe vezet. Idén 31. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Mézvásár és Méhész találkozó. A méhészek körében köztudomású, hogy ezen a rendezvényen minden együtt van, ami ehhez a szakmához tartozik.

Ezúttal sem volt ez másként, hiszen a termelők, különböző eszközök gyártói, forgalmazói és a szorosan vett szakma számtalan elismert szakembere látogatott el a Bercsényi úti iskolát és környékét teljesen megtöltő eseményre. Ki-ki érdeklődésének megfelelően válogathatott a szakmai előadások, vásárosok, és még számtalan egyéb program bőséges kínálatából. És persze nem maradhatott el a szokásos sztár vendég sem, aki ezúttal Soltész Rezső volt - valamit a nap csúcspontja a Mézkirálynő megkoronázása.

Azt ugyan nem tudom, hogy a szervezők milyen "magasabb szintű kapcsolattal" rendelkeznek, de az égiek ezúttal is gondoskodtak a remek időjárásról. Ha pedig valaki megéhezett, vagy megszomjazott, annak sem kellett messzire mennie, hiszen számos helyen kínálták a bográcsos finomságokat és kellemesen hideg szomjoltókat a helyi és távolabbról érkezett vendéglátósok.

A hangulatról pedig beszéljenek a képek, amelyek a fotókra kattintva a galériában lehet megnézni.