Női röplabda NB I. bronz csata… A berényi hölgyeknek ezt az estét nagyon gyorsan el kell felejteniük.

Vasárnap este a várakozással ellentétben vendégként nyert a Jászberényi RK az esélyesebbnek tartott FATUM Nyíregyháza otthonában. Így igen érdekesnek ígérkezett a második mérkőzés. Vajon a berényi lányok ott folytatják, ahol vasárnap abbahagyták, vagy a nyíregyháziak túlteszik magukat azon a csalódáson, hogy nem a döntőt játszhatják. Ez a kérdés járt a fejemben a mérkőzés kezdetére várva.

Az első játszma úgy indult, hogy az utóbbi forgatókönyvnek látszott nagyobb valószínűsége, mert a hazaiak meglehetősen álmosan kezdve mindjárt négy nyitást is "lenyeltek". Ezt követően azonban folyamatosan játékba lendülve átvették a kezdeményezést, majd kiépített előnyüket folyamatosan megtartva végül magabiztosan, jó játékkal nyerték az első játékrészt… (25 – 21). Vagy még is az első verzió érvényesül?

A folytatásban ismét a Nyíregyházánál volt a kezdeményezés, a hazaiak pedig kevés sikerrel küzdöttek meg a nyitásfogadásokkal, sőt… amikor végre átvették a kezdeményezést, akkor elrontották a sajátjukat. Így folyamatosan növelve előnyét a FATUM Nyíregyháza komoly különbséggel hozta a második szettet (13 – 25). Kezdtek rossz emlékek előjönni a jászberényi szurkolókban… hiszen ilyent már láttak kedvenceiktől a bajnokságban és a Magyar kupa bronz meccsén is.

A harmadik játékrész is ugyanúgy kezdődött mint az előzőek, sőt még rosszabbul folytatódott a
vendéglátók számára. Az első nyolc vendég pontból hatot a hazaiak "szereztek" – 3 rontott nyitásfogadás +3 rontott nyitás. Ekkor lehetett érezni, hogy kezd egyre mélyülni a gödör számukra, amelyet nem mellesleg maguk kezdtek ásni. Csak a szett második felében kezdett életjeleket mutatni a JRK ekkor kilenc pontos hátrányukat JKSE kosarasainak vehemens szurkolása közepedte két pontra csökkentették a hátrányukat. Azonban ahogy lenni szokott a lendületben lévő csapatnak picivel beestek a labdái, míg a felzárkózóban lévőnek ugyanannyival kimentek. A végeredmény: (20 – 25) a FATUM-nak.

És itt minden el is dőlt, mert a berényi lányok szinte percek alatt el is vesztették a negyedik játszmát is. Ez alkalommal nem voltak képesek a maguk ásta gödörből kikapaszkodni. (12 – 25)
.
Végeredményben a FATUM Nyíregyháza megérdemelten nyerte meg a második összecsapást, ezzel visszaszerezve pályaelőnyét várja a folytatást. A Berényi csapatnak pedig nem marad más hátra, mint villám gyorsan elfelejteni a mai estét.

Jászberényi RK – FATUM Nyíregyháza 1 – 3 (25; -13; -20; -12)

Edzői nyilatkozatok:

Branislav Franic - Jászberényi RK: Amit vasárnap felépítettük, azt ma leromboltuk. Kezdhetjük előröl az egészet. Hiába nyertük meg az első játszmát, a folytatásban a szettek elején rendre elengedtük ellenfelünket. A harmadik játékrészben 10:19-ről még feljöttünk két pontra, de ott sem sikerült fordítanunk.

Horváth András - FATUM Nyíregyháza:: Fontos győzelmet arattunk, ez igazi csapatmunka volt. Ugyanezen az úton kell mennünk tovább a folytatásban.
(Forrás: Hunvolley.hu)

Folytatás szombaton Nyíregyházán. A fotókra kattintva egy rövid képriport látható a mai mérkőzésről a galériában.