Rendőrségi hírek

Október 18-án szemérem elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen. Jászladányon a Kossuth Lajos utcán egy férfi egy utcán sétáló nőt molesztált, majd ruházatán keresztül fogdosni kezdte.

A jó személyleírásnak és a begyűjtött információknak köszönhetően a Jászladányi Rendőrőrs dolgozói gyorsan elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves jászapáti lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. Őrizetbe vételére került sor, a Jászberényi Városi Ügyészségen előzetes letartóztatását kezdeményezték.

*****

Bejelentést tett hétfőn egy jászárokszállási lakos a sérelmére elkövetett kerékpárlopással kapcsolatban. A sértett a reggeli órákban a Polgármesteri Hivatal udvarában a kerékpártárolóban hagyta a számzáras kerékpárlakattal lezárt Schwinn Csepel női kerékpárját, melyet ismeretlen személy eltulajdonított. A lopási kár: 15.000 Ft. A térfigyelő kamera felvételének segítségével a kollégák gyorsan eljutottak az elkövetőhöz, egy 31 éves helyi lakoshoz, aki beismerő vallomást tett az ügyben. Kihallgatása során több kerékpárlopás elkövetését is elismerte, melyeket a fenti bűncselekményt megelőző napokban követett el Jászárokszálláson. A büntetőeljárás folyamatban van.

*****

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban kettő súlyos és egy anyagi káros közlekedési baleset történt. A balesetek során két fő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

*****
A Halottak Napja közeledtével minden évben megnő a temetőket látogatók száma és ilyenkor sajnos megemelkedik azon bűncselekmények száma is, melyeket temetőkben, illetve a temetők környékén követnek el. A bűncselekmények megelőzése érdekében kérem a lakosokat, tartsák be bűnmegelőzési tanácsainkat!

A temetőben tartózkodásuk során táskájukat, csomagjaikat mindig tartsák maguknál, ne hagyják őrizetlenül se a kerékpáron, se a sírokon! Kerékpárjukat rögzített tárgyhoz lakatolják le és győződjenek meg arról, hogy nem hagytak rajta értékeket!

Ha autóval érkeznek a temetőbe mindig húzzák fel az ablakokat, zárják be az ajtókat, kapcsolják be a riasztót. Táskát, csomagot, mobiltelefont, személyes iratot, pénzt és bankkártyát ne hagyjanak se az utastérben, se pedig a kesztyűtartóban! Ha nem tudják magukkal vinni zárják inkább a csomagtartóba, de semmiképp ne hagyják látható helyen!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es telefonszámok egyikén! Az ellopott bankkártyát, mobilkészüléket haladéktalanul tiltassák le!

Fazekas-Füzesi Nóra r. fhdgy.
Jászberényi Rendőrkapitányság