Esik a hó

Ebből kifolyólag csúszik az út, csúszik a gát…És csúszik az autó is. A héten többször is tapasztalták ezt a jászsági utakon haladók.

Előbb a 32-es főút, 52-es km szelvényének közelében két személyautó és egy kisteherautó csúszott a vízzel telt útárokba a jeges útviszonyoknak köszönhetően. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A hét közepén Jászberény külterületén egy Suzuki típusú személygépkocsi borult fel az útról lecsúszva, itt négy személy sérült könnyebben.

Jászalsószentgyörgyön egy Opel Astra típusú személygépkocsi a gátról legurulva a Zagyva folyóban csúszott és merült el úgy, hogy a gépkocsinak csak a tetejéből egy kis része látszott ki a vízből. Szerencsére a gépkocsivezető még a vízbe érkezés előtt ki tudott ugrani a kocsiból így az ijedségen kívül nem eset baja. Mivel az autó a víz alatt volt így kárhelyre riasztották az ÉLETJEL és a FŐNIX speciális mentők búvárcsapatát, ők a jéghideg vízbe ereszkedve megkötötték a gépjárművet, majd az Alsószentgyörgy ÖTE segítségével a jászberényi Tűzoltóság munkatársai kicsörlőzték vízből. Az anyagi kár jelentős, ám személyi sérülés nem történt.

Fotó: Jászberényi TűzoltóságFotó: Jászberényi Tűzoltóság