Brutális gyerekek

Szeptember 13-án az esti órákban Jászkiséren egy 15 és egy 9 éves fiú bántalmazott egy testvérpárt. A 14 és 4 éves gyerekeket baseballütővel és ököllel verték meg, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek. A segítségükre siető édesanya hiába próbálta volna kérdőre vonni az elkövetőket, ugyanis a nagyobbik fiú őt is megütötte, majd társával együtt elszaladtak. Az elmúlt napok további eseményei Hajduné Budai Orsolyától, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

Szeptember 11-én betörtek egy jászberényi általános iskolába, melynek büféjéből 50.000,-Ft értékben élelmiszereket vittek el az elkövetők. A rongálási kár elsődlegesen 400.000,-Ft.
A délutáni órákban Jászfényszaru belterületén közlekedett személyautójával egy helyi lakosú férfi, akit a rendőrök ellenőrzés alá vontak. Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a járművön lévő rendszám egy másik autóra van kiadva. Ezen túl a vezető nem tudta igazolni, hogy a jármű valóban a saját tulajdona, így a rendőrök előállították a Rendőrőrsre és ellene eljárást indítottak, egyedi azonosító jel meghamisítása miatt, a járművet pedig lefoglalták.

Eljárás indult egy 14 éves fiú ellen, aki egy neszűri ingatlanból horgászbotokat kívánt eltulajdonítani, azonban az ott lakó megzavarta és a botokat hátrahagyva elszaladt a helyszínről. A rendőrök azonban a környéken elfogták a fiatal elkövetőt, aki ellen eljárás indult lopás miatt.
A Jászárokszállási Rendőrőrs rendőrei igazoltattak egy férfit a településen, akiről kiderült, hogy körözött személy, ellene a Gyöngyösi Rendőrkapitányság rendelt el körözést csalás miatt. Az elfogott személyt fogdába szállították.

Szeptember 12.: Jászkiséren, az egyik utcában parkoló autó ajtaját ismeretlen személy kinyitotta, és onnan pénzt, személyes iratokat, pénztárcát ellopott, melyeknek értéke 10.000,-Ft. A gépjármű tulajdonosa megkönnyítette az elkövető dolgát, ugyanis az autó ablakát lehúzva hagyta.
Jászberény belterületén, a Szelei úton közlekedett motorkerékpárjával egy szentlőrinckátai lakosú férfi. Egy jobbra ívelő útkanyarban elvesztette uralmát járműve felett és árokba hajtott. Sérülései könnyebbek, azonban a balesetet az váltotta ki, hogy ittasan vezetett, valamint vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Az éjjeli órákban Jászjákóhalmán, az egyik vendéglátóegység előtt verekedés történt. A rendőrök kiérkeztek a helyszínre, ahol jászteleki lakosok bántalmaztak három személyt, akik közül ketten is súlyosan megsérültek. A rendőrök az elkövetőket előállították a Kapitányságra, ellenük eljárás indult.