Az elmúlt időszak rendőrségi híreiből

A hideg sem kényszeríti munkaszünetre Tolvajovicsékat - ahogy ez az alábbi rendőrségi tájékoztatóból kiderül....

Egy jánoshidai lakos bejelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki az éjszakai órákban lakásának hátsó bejárati ajtaját befeszítette, majd a házba bejutva ott kutatást végzett. A zajra a sértett felébredt, akit az elkövető arra kért, hogy adja át a pénzét. A sértett járóbotját felemelve közölte, hogy nincs pénze. Az elkövető a botot kikapta az idős hölgy kezéből, a sértettet azonban nem bántalmazta. A bűncselekmény során 1 db mobiltelefont tulajdonított el a helyszínről.

Büntetőeljárás indult egy jászberényi lakos ellen, aki február 4-én a délutáni órákban a Jászberény, Nagykátai úton lévő egyik bevásárlóközpontból különféle élelmiszereket, szeszes italt, bizsu ékszert, szépségápolási és ruházati termékeket rakott el a nála lévő kézi válltáskájába, majd a pénztárnál ezen dolgok fizetése nélkül kívánt távozni. A biztonsági őr a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta, akit előállítását, kihallgatását követően szabadon bocsátottak. A lopással okozott kár közel 30.000 Ft., lefoglalással megtérült.

Járőröző polgárőrök értek tetten egy jásztelki és egy alattyáni lakost, akik Alattyánon egy használaton kívüli épületből padlásdeszkákat kíséreltek meg eltulajdonítani a múlt héten vasárnap. Az ügyben az épület tulajdonosa tett bejelentést, aki elmondta, hogy a cselekménnyel az elkövetők 30.000 Ft. rongálási kárt okoztak részére. A két férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során beismerő vallomást tett, esetükben a rendőrség bíróság elé állítást tervez.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói szerdán éjszaka szolgálatuk teljesítése során felfigyeltek egy gyanúsan viselkedő személyre, aki Jászárokszállás belterületén két szatyorral a kezében ballagott az utcán. A férfit intézkedés alá vonták, mely során szatyrából több, bűncselekményből származó tárgy, többek között a helyi Védőnői Szolgálat bélyegzője került elő. Elfogását követően a Jászárokszállási Rendőrőrsre további intézkedés céljából előállították. Az ügy során megállapítást nyert, hogy a 24 éves férfi az éjszaka folyamán a Védőnői Szolgálattól és a Háziorvosi Rendelőből tulajdonított el bélyegzőt és egyéb használati tárgyakat, valamint az Általános iskolába is megkísérelt behatolni, azonban a riasztó cselekményében megzavarta. Kihallgatását követően őrizetbe vételére sor került és kezdeményeztük előzetes letartóztatását, melyet a Jászberényi Városi Bíróság el is rendelt.