Sima győzelem a jótékonysági meccsen

A jászberényi kosárlabdacsapat pénteken este a DEAC gárdáját látta vendégül. A papírformának megfelelően nem sok oka volt a berényi publikumnak az aggodalomra, azonban nemcsak a sima győzelem miatt volt különleges a találkozó. Lássuk a részleteket!

A JKSE vezetősége a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére gyűjtést szervezett, s a nemes gesztusról beszédében megemlékezett dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, valamint a helyszínen volt a helyi képviselő-testület több tagja is.

A szomorú apropót minél szebb játékkal igyekeztek örömtelibbé varázsolni a JKSE játékosai, akik a következő ötössel kezdtek: Surmann P., Szögi Á., Kovács A., Wehner Z., Horváth Cs.
Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai György A meccs nagy lendülettel kezdődött, s elég volt néhány támadás ahhoz, hogy mindenki számára kiderüljön, melyik gárda jelent nagyobb játékerőt. A támadás-befejezésekkel nem is volt probléma jászberényi oldalon, hiszen mind a ziccer helyzetek kialakításával, mind a triplákkal, mind pedig a hatékonysággal kapcsolatban is csak dicsérni lehetett ekkoriban Kovács Attiláékat, azonban a jelentős erőfölénynek is betudható, hogy a védekezésre kevesebb energiát szántak a fiúk, így több viszonylag könnyű helyzetet tudtak kialakítani a debreceniek. Ennek ellenére nagyon simán alakult az első negyed: 31-14.

A második negyed kezdetben némi zavarodottsággal, hazai labdavesztésekkel kezdődött, s mindezeknek köszönhetően valamelyest szorosabbá alakult az összecsapás (a tizenkettedik percben: 33-21). A kisebb dekoncentráltság után azonban ismét rendezték soraikat Horváth Balázs edző "fiai", s így a félidőre még sikerült is némiképpen növelni a vezetést (58-35).
A kialakult különbség hatására nem kellett görcsösen harcolniuk a pályán küzdő feleknek, s a felszabadult játéknak hála, néhány könnyed megoldást is láthatott a hazai nézősereg.
A mérkőzés második félideje - a szezon korábbi szakaszaihoz hasonlóan - már az összeszokottság fejlesztése, a korábban kevesebb játéklehetőségez jutottak pályára küldése és a szurkolók kiszolgálása volt a cél, s mindezeknek kiválóan megfeleltek a játékosok.
A nagy sebességet produkáló, roppant pontos dobáskísérletekkel próbálkozó jászberényiek teljesen megérdemelt győzelmet arattak

Jászberényi KSE – Debrecen: 120-79.Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai György

Jászberényi KSE: Surmann P. 12, Kovács A. 11, Wehner Z. 16/6, Szögi Á. 21, Horváth Cs. 12. Csere: Likár P. 19/3, Varga I. 14/6, Godena F. 10, Puskás A. 2, Kelemen K. 3/3, Fehér D.

DEAC: Keresztes G. 10, Szendrei J. 5, Bajalinov K. 9/3, Damu D. 21, Szihalmy D. 2
Csere: Nagy Sz. 9, Tóth D. 2, Kerezsi G. 5, Nagy B. 15/9, Licska J. 6/6, Bács Cs. 5/3, Szakács N.

Horváth Balázs (JKSE): "A mérkőzés során az előzetesen kitűzött céljaink többségét elértük, de persze több mindenben hibáztunk. Nem megsértve eddigi ellenfeleinket, számunkra tulajdonképpen a jövő héten sorra kerülő, óbudai vendégszerepléssel kezdődik el igazán a bajnokság. Reméljük, hogy az első hat közé tartozó együttesek ellen is folytatni tudjuk a nagyszerű sorozatunkat!"

A felnőttek találkozóját megelőzően pályára lépett a két egyesület U20-as csapata is. A mérkőzés rendkívül érdekesen alakult, hiszen lényegében az első negyedet követően kialakult a két együttes közötti differencia, a későbbiek folyamán csak annyit sikerült elérniük a berényi fiataloknak, hogy ne növekedjen tovább a hátrányuk.

Az U20 –as végeredmény: JKSE – DEAC 77-100 (14-37, 21-18, 18-24, 24-21).

Jászberényi KSE (U20): Kelemen K. 10, Kovács I. 1, Treba-Kovács J. 26, Szappanos M. 5, Tóth B. 8, Visnyei M. 6, Fehér D. 6, Nagy G. 11, Pozsonyi G. 4, Nagy I. 2, Lótos T.

Lo Elhadji Malick: "A mai este ismét azt bizonyította számomra, hogy az edzői utasítások csak akkor érik el hatásukat, ha azokat be is tartják a kosarasok... Az első negyedet azon túl, hogy átaludták a fiúk, taktikailag is olyan hibákat követtek el, amilyeneket nem lett volna szabad. A folytatásra sikerült összeszednünk a gondolatainkat, s ennek köszönhetően nem nőtt tovább a különbség. Számomra azért is fájó ez a vereség, mert a legtöbbször ennyivel jobbak szoktak lenni a hajdúságiak, de ma kellő figyelemmel, sokkal jobban megszoríthattuk volna őket. Sebaj, tovább dolgozunk, s bízunk benne, hogy a munkánk meghozza majd eredményét!"

A JKSE legközelebb (nov. 6.) szombaton este az Óbudai Kaszások vendégeként lép pályára 18 órai kezdettel.

A JKSE elnökének információja szerint, a sportcsarnok előcsarnokában elhelyezett urnában: 54.260.- Ft gyűlt össze. Remélhetőleg ez csak a kezdet, aminek folytatása lesz és más közösségek is csatlakozni fognak e nemes kezdeményezéshez!