Ismét a dobogón szeretne végezni a JKSE

A hónap végén megkezdődik a küzdelemsorozat az NB I/B kosárlabda bajnokságban, ahol a Jászság fővárosát természetesen továbbra is a Jászberény KSE képviseli. A Bercsényi úti Sportcsarnok küzdőterének felújítása miatt a Sport Kht. csarnokában gyakorolnak a fiúk hetente több alkalommal is.

Csütörtökön este látogattam ki hozzájuk, ahol igen nagy volt a forgalom, hiszen mindenki a ½ 8 –as edzésre igyekezett. Elsőként Horváth Balázst kértem meg, hogy olvasóinkat tájékoztassa a csapatnál történt változásokról. A JKSE edzője szívesen válaszolt kérdéseimre.

- Az már régebben napvilágot látott, hogy Drahos Gabi és Mészáros Ricsi, az őszi szezont más csapatnál kezdi. Távozott még valaki?

- Bizonyára már sokan értesültek róla, hogy Drahos Gábor az első vonalban szereplő Szeged együttesét erősíti, Mészáros Richárd pedig – szintén A osztályos – Salgótarjánt választotta. Az is biztossá vált, hogy Gudmon Andris Ceglédre igazolt, akik az idén az NB I/B-en szerepelnek majd.

- Sikerült a két meghatározó játékost pótolni?

- Az egyéniségüket, kvalitásukat igen nehéz lesz pótolni, hiszen a csapat meghatározó játékosai voltak, mindenesetre megpróbáljuk Őket csapatként, egységként pótolni. Úgy érezzük, hogy a fővárosból érkező Surmann Péter, és öccse Gábor, valamint a két szolnoki fiatalember Szögi Ádám és Nagy Balázs, továbbá Angyal Tamás leigazolásával nem fog gyengülni csapatunk tavalyhoz képest.
Surmann Peti jól mutatkozott be az irányító poszton az egri Dobó kupán. Szintén irányítóként számítunk a 20 éves tehetséges szolnoki illetőségű Szögi Ádámra, aki a fiatal kora miatt kettős igazolással játszik. Kollégája Nagy Balázs, – aki szintén nagyon fiatal – több helyen is bevethető, ugyanígy Surmann Gabi is, Angyal Tamással pedig a „magasabb” posztjainkat próbáljuk erősíteni. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk, sőt erősségünk, hogy a csapat nagyobb hányada a helyén maradt. A fiatal saját nevelésű játékosaink mellett akár berényinek is mondhatjuk Kovács Attilát, Angyal Tamást, Varga Istvánt, hiszen Ők is városunkban élnek, itt dolgoznak. A többiek ugyan nem itt telepedtek le, de nagy örömünkre továbbra is szívesen állnak rendelkezésünkre.

- A Dobó Kupán hogyan mozgott a csapat, milyen teljesítményt nyújtottak?

- Azt hiszem elégedett lehetek, hiszen a vendéglátó egri csapattól „kora hajnali 10-kor” kaptunk ki, hosszabbításban mindössze kettő ponttal. A kora hajnali kifejezés természetesen csak a felkészülési meccsre vonatkozik, hiszen szürke hétköznapokon ilyen tájban már mindannyian javában dolgozunk. Mi főleg az esti meccsekhez szoktunk, 10 órakor még kicsit fáradtan mozogtunk az elején, de aztán nem volt gond, hiszen nyertünk a Bp. Honvéd és a szlovák Rozsnyó gárdája ellen, így másodikak lettünk. A torna legjobb játékosának egyébként, a mi játékosunkat Wehner Zoltánt választották. Az Eger együttese két meghatározó - volt „A” osztályos – játékossal erősödött, úgy hogy biztos nagy csatákat vívunk majd velük a bajnoki meccseken.
Úgy érzem csapatunk játéka gyorsabb lett, és ha nem is tűztünk ki ez évre nagy célokat, de mindenesetre a dobogón szeretnénk végezni.

Surmann Péter és Angyal Tamás is, szinte elsőként érkezett a küzdőtérre így nem maradtak le a kezdésről, amíg néhány szót váltottam velük.

- Peti, Te hol ismerkedtél meg a kosárlabdával?

- A Budafoki KK csapatánál kezdtem el kosarazni, később a 12. kerületben lévő Diana SE –nél folytattam, majd a MAFC gárdájához kerültem. Ide Jászberénybe, régebbi csapattársam Wehner Zoli ajánlott be, Drahi (Drahos Gábor a szerk.) távozása után.

- Nem egyedül érkeztél a Jászságba, veled jött öcséd, Gábor is.

- Igen, ez nagy öröm mindkettőnk számára, hiszen gyerekkorunk óta megpróbálunk arra törekedni, hogy egy csapatban játsszunk és szerencsére ez, így lesz Jászberényben is. Ő ugyan nem egy magas játékos, de a 2-től a 4-es posztig bevethető minden poszton.

- Gondolkoztál azon, hogy ez a csapat hányadik helyen végezhet a bajnokság végén?

- Igen, egy kis számvetést csináltam és úgy gondolom, hogy a dobogóra ezúttal is fel kell, hogy kerüljünk, de én akkor lennék a legboldogabb, – és mindent megteszek érte – hogy a tavalyi 3. helyet túlszárnyaljuk.

Angyal Tamás az alábbiakban mutatkozott be:

- Az Elite Basket csapatától kerültem a JKSE-be. Puskás Artúr közreműködésével vették fel velem a kapcsolatot, aminek nagyon örültem, hiszen a kosárlabdázás mellett, munkát is kaptam Jászberényben. A 4-es és 3-as, azaz a „magas” posztokon szeretek játszani. Én is a dobogóra várom a csapatot.

Megnyerték a 2. felkészülési tornát!

A Horváth Balázs által irányított kék-fehérek e hétvégén, pénteken és ma szombaton a Honvéd Dózsa György úti csarnokában - az Óbudai Kaszások, az Eger és a hazaiak társaságában - újabb felkészülési tornán vettek részt. Úgy látszik, máris sokat tett az előző torna és a sok gyakorlás, hiszen visszavágtak az egrieknek, ui. kilenc ponttal bizonyult jobbnak a JKSE. Ezzel természetesen megnyerték a felkészülési tornát is a nagy rivális Eger előtt.

Az első hazai meccset szeptember 25-én, rendezik, amikor Nagykálló gárdája látogat majd Jászberénybe. A helyszín minden bizonnyal a felújított Bercsényi úti csarnok lesz.