Vasárnap rajtolnak a kézilabdás hölgyek

A hétvégén már bajnoki pontokért lép parkettára a Tanítóképző női kézilabda csapata, akiket ismét az NB II. Észak-Kelet –i csoportjába soroltak be. Ez azt jelenti, hogy idén is sokszor, nagyon messzire fognak majd utazni a lányok, hiszen ezúttal is több nyírségi csapat kapott helyet a csoportban.

Szerdán este a Sport Kht. csarnokában kerestem fel városunk női kézilabda csapatát, (a Bercsényi küzdőteret még legalább szeptember 20. -ig szépítik, csinosítják) akiket továbbra is Turcsányiné Pesti Edit edző irányít. Amíg a lányok gyülekeztek melegítettek, Őt kérdeztem.

-Milyen változások történtek a nyár folyamán a csapat háza táján?

- Játékosaim közül többen sikeresen érettségiztek és sikeresen felvételiztek, így ők valószínű új környezetükben folytatják a kézilabdázást. Persze lehet, hogy lesz olyan kislány, aki nem talál csapatot, természetesen Őt szívesen hazavárjuk a meccsekre is.

Két tapasztalt játékossal bővült keretünk. Szenczy Nóri újra bekapcsolódik a játékba, őt sokan ismerhetik, hiszen több sikeres évet töltött a Tanítóképző csapatában. Most nagy szorgalom-mal újra elkezdte az edzéseket, és remélhetőleg nagy segítségünkre lesz minél hamarabb. A másik új játékosunk Barna Nelli, Ő legutoljára a szentandrási Yoshi Trans csapatában játszott, az Ő rutinja is sokat lendíthet a csapat teljesítményén. Tárgyalást folytatunk még egy-két lánnyal, hogy mi sül ki belőle, egyenlőre még nem tudom. Sok fiatal lány játszik természete-sen továbbra is nálunk, és ha jól összekovácsolódnak a tapasztaltabb játékosokkal, akkor re-méljük, nem vallunk szégyent a bajnokság során. Mindenesetre nagyon erős a mezőny nagyon meg kell küzdenünk a bajnoki pontokért.

-A magyar junior válogatott Turcsányi Kriszti a lányod, NB I –es csapathoz igazolt, így nem tud úgymond „visszajátszani” Jászberénybe.

- Igen, az egyik szemünk sír, a másik nevet ebben az esetben. Fejlődése szempontjából nagyon jó, hogy NB I –ben játszhat, hiszen mégiscsak előre lépés NB I/B után az első osztályban sze-repelni. Persze ez azt is jelenti, hogy így sajnos nem lehet segítségünkre idehaza.

- Viszont segítségedre van Pénzes Ibolya továbbra is.

- Igen, igen. Ő továbbra is hasznos csapattag a felnőttben és természetesen továbbra is Ő irá-nyítja a serdülő csapatunkat, akik jól szerepeltek tavaly, reméljük az idén is hasonló teljesít-ményre lesznek képesek.

- A hazai meccseket hol játsszátok?

- Az idén is a Bercsényi úti sportcsarnokban, szombat és vasárnap. A felnőttek meccsei 14 óra-kor kezdődnek, az ifi pedig 16 órakor.

Szenczy Nóri újra csatasorba áll - Fotók: Szalai GyörgySzenczy Nóri újra csatasorba áll - Fotók: Szalai György

- A lebonyolítási rend miképpen változott az idén?

- Új dolog, hogy itt is bevezették a rájátszást. A két forduló alkalmával mindenki találkozik egymással egyszer – egyszer, azaz odahaza és idegenben. Az így kialakult sorrend után külön-külön az első öt, és a második öt csapat is „fut egy újabb kört” és így alakul ki a végered-mény. Ez nagyon nehéz lesz, hiszen ugyanígy lesz az ifjúsági csapatoknál is. Mivel nálunk sok ifista játszik a felnőttben is, előfordul majd, hogy egyik nap (szombaton) az ifjúsági, má-sik nap (vasárnap) a felnőtt meccsre kell utazniuk. Félek, hogy ez már a tanulás rovására megy, de ennek ellenére bízom a lányokban, hogy ezt jól tudják majd kezelni.

- Reméljük, hogy ez így lesz, hiszen közülük sokan jó tanulók és jó sportolók voltak eddig is, és miért lenne ez másképp ez évben.

Az alábbiakban közreadjuk az őszi idény sorsolását, hogy minél többen szurkolhassunk lányainknak.

1. forduló
09. 12. 15:00 Nádudvari SE - Jászberényi TF DSE

2. forduló
09. 18. 17:00 Derecske KKSE - Jászberényi TF DSE

3. forduló
09. 26. 14:00 Jászberényi TF DSE - Kállósemjén SE

4. forduló
10. 03. 14:00 Jászberényi TF DSE - DVSC II.

5. forduló
10. 16. 18:00 Nyíradonyi VVTK - Jászberényi TF DSE

6. forduló
10. 24. 14:00 Jászberényi TF DSE - Ózdi VSE

7. forduló
10. 31. 11:00 Fenstherm-Füzesabonyi SC - Jászberényi TF DSE

8. forduló
11. 06. 15:00 Hajdúböszörményi TE - Jászberényi TF DSE

9. forduló
11. 14. 14:00 Jászberényi TF DSE - Mátészalkai MTK