Megtört a jég!

Végre… – lélegezhettek fel a jászberényi kézilabdát kedvelő szurkolók és játékosok egyaránt a soros bajnoki lefújását követően. A jászberényi hölgyek végig vezetve, küzdelmes mérkőzésen múlták felül hasonló tudású ellenfelüket.

A mérkőzés elején ezúttal nem a vendégek játszottak jobban, és így hamar háromgólos előnyt szereztek Turcsányiné Pesti Edit tanítványai. Az első félidőben javuló védekezést és remek indításgólokat láthatott a közönség hazai oldalon, míg az ózdiak egyre jobban "szenvedtek" a berényi csarnokban.

A szüneti majd’ tízgólos előny azonban annyira megnyugtatta a csapatot, hogy a második harminc percben már megnőtt a technikai hibák száma, s védekezésben is könnyebb dolga volt az Ózdnak. Ennek ellenére a vendégek három gólnál közelebb nem tudtak felzárkózni, s így megszerezte az első győzelmét Jászberény.

Jászberényi TF DSE – Ózd VSE 27-24 (17-8)

JTF DSE: Besze – Barna (5), Kiss D.(10/8), Pénzes, Szenczy(2), Gregor (2) , Kovács L. (2)
Csere: Juhász (kapus), Vas T.(5), Volter (1), Sándor, Szőke, Tóth D.
Edző: Turcsányiné Pesti Edit

Hétméteres: 8/8 ill. 10/7
Kiállítás: 6 ill. 10 perc

A következő fordulóban, Füzesabonyban vendégeskednek a lányok.

Turcsányiné Pesti Edit: Nagyon örülök, hogy a szinte kötelező győzelmet hozni tudtuk. Jövő héten hasonló teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy a Füzesabonynak visszavágjunk a tavaszi vereségért.