Sikeres akció, hatalmas fogással

Harminckilenc rendőr 24 órán keresztül vadászott rájuk. Nehezen adták magukat, az utolsó pillanatig küzdöttek, még az erős zsarumarok szorításából is igyekeztek kicsusszanni. Amikor pedig feladni kényszerültek, egyikük sem szólt egy árva szót sem.

Nem volt esélyeNem volt esélyeA halak már csak ilyenek. Ravaszak és elszántak. A rendőrökön azonban ők sem tudnak kifogni. A Jász-Nagykun Szolnok megyeieken különösképp nem, főleg ha jászberényi rendőr is van köztük…

Donkó Rajmund jászberényi törzszászlós is tagja volt annak a háromfős csapatnak, mely 78.550 grammos teljesítményével első helyezést ért el az I. Hokedli Zsarumaraton elnevezésű horgászversenyen.

A Rendőrség történetében először megrendezett versenyre 2009. június 20-21-én került sor a Viscosa horgászegyesület nyergesújfalui, 4. sz. horgásztaván.

Az ország minden szegletéből, 13 csapat 39 versenyzője nevezett a 24 órás megmérettetésre mely 20-án délben viharos szélben, valamint szakadó esőben, de gyönyörű környezetben indult. A főszerep egyértelműen az ernyőké és az esőruháké volt, azonban egyre több felől érkezett hír fogásokról is.

A mérlegelés négy etapban, 6 óránként zajlott, és az így kapott pontszámok, mintha külön versenyeken elért eredmények lennének, kerültek összesítésre. A halak étvágyát ugyan befolyásolta az igen erős lehűlés, de azért így is szép számban akadtak horogra pontyok és amúrok, 80 dekástól a közel négykilósig. Este 7 órakor aztán lecsendesedett az eső, azonban a szél és a hideg továbbra is maradt. A sötét beálltával begyulladtak az úszók világító patronjai és mint vízen úszó Szent János bogarak jelezték itt-ott a kapást. A rendezők számítása szerint a halak 24 óra alatt megfordulnak a tó minden pontján, ami be is jött, mert szinte minden szektorban születtek 10 kiló körüli, sőt azt meghaladó fogások is.

A zord időjárás ellenére szinte mindenki végig horgászta a maratont, melyhez nagyban hozzájárult a házi gazdák által nyújtott ellátás, meleg gulyás, kávé és némi lélekmelegítő formájában.

Az eredmény igen szorosan alakult. Az utolsó óra hajrája döntött az első és második helyezett csapat között, mert mindkettő azonos pontszámot ért el, így a fogott mennyiség volt a mérvadó.

Egyéni helyezettek:
I. helyezett Dr. Furkó Kálmán 34.690 gramm ( Holdudvar FT) (legnagyobb hal 3.750 gramm)
II. helyezett Donkó Rajmund ( Holdudvar FT)32.810 gramm
III. helyezett Újhelyi László (Vasi Nagyhalak) 29.400 gramm

Csapatverseny:
I. helyezett Holdudvar FT 78.550 gramm. (Tóth Tibor r.őrgy. Törökszentmiklósi RK., Donkó Rajmund r.tzls Jászberényi RK. Dr. Furkó Kálmán r.alezredes Szolnok Rk.)
II. helyezett Sügérek 65.490 gramm
III. helyezett Pentele Police 36.540 gramm

Az összes fogás 387 kg 650 gramm volt.

A verseny természetesen beszámít a Hokedli sorozatba, melynek következő (5.) állomása a szegedi Lencsés horgásztavon lesz, július 18-án.

A győztes csapatA győztes csapat