Telibe találták

Minden adott volt egy nagyszerű rendezvényhez. Remek időjárás, szépszámú érdeklődő, érdekes kísérő programok… Mégis pattanásig feszültek az idegek az elmúlt hétvégén az újerdei Szabó tanyán... Ennek azonban így kellett történnie, hiszen közel nyolcvan versenyző feszítette azokat, a második alkalommal megrendezett Jász Íjász Viadalon.

A 17 csapat képviseletében megjelent íjászokat Szatmári Antalné az önkormányzat humán erőforrás bizottságának elnöke és Dobos Gergely jászkapitány köszöntötte. A verseny kezdetét és végét jelző kürtszó között húsz célt kellett nyílvesszővégre kapni a színes viseletekbe öltözött nevezőknek, de nem kevésbé volt színes és élménydús a kísérőprogramok sora sem, így például az a beszámoló, melyet Egri Hunortól hallhattunk a mongol sztyeppén töltött tanulmányútjáról.

S mint ahogy minden komoly verseny végén, úgy ez esetben is a korosztályok legjobbjai felállhattak a dobogó (avagy a farönk) tetejére, de talán senkinek sem okozunk azzal meglepetést, hogy ezen a napon sem a végeredmény volt a legfontosabb a résztvevők számára. Azaz dehogynem, hiszen maga a végeredmény tulajdonképpen egy remek esemény volt. Úgy s mondhatnánk, hogy az egész nap bizony telitalálat volt. Bele a közepébe.

További képek - a fotókra kattintva - a Galériában! - Fotó: Kocsán LászlóTovábbi képek - a fotókra kattintva - a Galériában! - Fotó: Kocsán László