Negyedszer indul el a jászsági Mikulás Gyimesbe

Zsák, zsák, telizsák… Idén Mikuláskor már negyedszer indul el Jászberényből Gyimesfelsőlokra néhány furgon, kisbusz, hogy a berényiek által összegyűjtött adományokat, ajándékokat eljuttassák testvértelepülésünkre. Annak idején még Mucsi Gyula – azaz Bajusz bácsi, ahogy a gyimesi gyerekek szólítják – tette meg (jelképesen és a gyakorlatban is) az első lépéseket a több mint hétszáz kilométeres úton és példája hamarosan követőkre talált. Mára már egyre többen tagjai annak a csapatnak, amely folytatva a hagyományt, autóba ül december valamelyik első napjának hajnalán, hogy másnap délelőtt átadhassa a mintegy 350 gyimesi kisgyereknek mindazokat az ajándékokat, melyeket Önök küldenek a gyimesek völgyébe. Tizensok-sok óra utazás, fészkelődés, lábzsibbadás előzi meg a pillanatot, mire elérjük a felsőloki településtáblát, ám az utazókat bőven kárpótolja a falu közepén álló „Kultúrban” összegyűlő gyerekek boldogsága. Évről évre emelkedett pillanatoknak lehetünk itt tanúi – és reményeink szerint ez idén sem változik majd.

Mint ahogy abban is reménykedünk: az Önök segítőkészsége most, a IV. Csángó Karácsonykor sem hagy alább. Az idei gyűjtést indító sajtótájékoztatón Kocsán László elmondta: különösebb megkötés nincs, a szervezők bármilyen ajándéknak (valamint Mikulás csomagnak, tartós élelmiszernek) örülnek, ugyanakkor a könnyebb kezelhetőség okán az is segítség lenne, ha egyéb ajándékainkat a már jól bevált módszer szerint dobozokba, cipősdobozokba pakoljuk, a csomagoláson pedig megjelöljük, hogy a tartalom milyen korú és nemű kisgyereknek szerezhet örömet.

Megtudtuk, ezúttal is csatlakoznak a jászkisériek, Lukácsi György vezetésével. Baranyi Béla „Mozi úr” vetítéssel kedveskedik, de szokás szerint tagja és segítője a csapatnak és a küldetésnek ifj. Czinege Károly, Szarvas Attila vagy Pomázi Gábor is. Baranyi László pedig jelezte, a jászberényi önkormányzat ez évben is támogatja a ajándékozást.

Az ajándékokat december 2-ig várják, ezúttal is a Trió Tv szerkesztőségébe (Jászberény, Bercsényi út 5.)vagy a jászkiséri néptáncosokhoz is eljuttathatók. Azok pedig, akik pénzbeli támogatással kívánják segíteni a gyimesi gyerekeket, az Országos Néptánc Baráti Kör Egyesület Budapest Banknál vezetett Gyimesfelsőlok alszámlájára (számlaszám: 10104260 – 02383900 – 02003008) utalhatják az erre szánt összeget.

Minden jószándékú embernek, minden segítőnek ezúton is köszönjük a támogatást!