Megtörtént a műfüves pálya éves karbantartása

A Jászberény Város Önkormányzata által az OLLÉ-programban megépített műfüves labdarúgópálya rendszeres karbantartást igényel. Kéthetente a pálya „söprése” szükséges, évente egy-egy alkalommal pedig úgynevezett „nagy karbantartást” igényel. Utóbbit idén szeptember 11-12-én a Greenturf Sport Kft. végezte el. A munkálatokhoz szükséges fedezetet az önkormányzat városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága biztosította, a Jászberényi V. V. Zrt. által bekért árajánlatok értékelését követően.

A pálya „nagy karbantartása” mélytisztítással kezdődött. Ennek eredményeként tíz zsák szemetet – csikk, műanyag flakon kupakja, sörösdoboz bontó, cipődarabok, tökmag., stb. – távolítottak el a pálya felső szerkezetéből. Ezt követően pótolták az igénybevétel során elhasználódott töltőanyagot. Közel négy tonna granulátum került a pálya szerkezetébe „bedolgozásra”. A pálya és a járda vonalában gyomtalanítást is végeztek. A munka során speciális gépeket és szerkezeteket használtak.

A Greenturf Sport Kft. munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy a pálya élettartama jelentősen csökkenhet, ha a most tapasztalt szemetelés tovább folytatódik, valamint nem a rendeltetésnek megfelelően használják az igénybevevők a pályát. Ennek ismeretében a Jászberényi V. V. Zrt., mint a pálya üzemeltetője felhívja minden érintett figyelmét, hogy a műfüves pályán a házirendet tartsa be. Tekintsük a pályát sajátunknak, s ennek megfelelően is használjuk.

A műfüves pályán a karbantartás mellett fejlesztés is történik. Hamarosan kihelyezésre kerülnek azok a padok - kispályánként 2-2 - pad -, amelyek a csapatok és az érdeklődők jobb elhelyezését szolgálják. A Jászberényi V. V. Zrt. a hozzá érkezett igény alapján kért be erre árajánlatokat, s az önkormányzat városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága erre a célra is biztosította a szükséges összeget.