Fájni fog?

Jászberényben több száz óvodás és kisiskolás ült be szerdán délelőtt a fogorvos néni székébe, amely egy-két bíztató szó, barátságos mosoly után nem is olyan szörnyű hely, főleg, hogy előtte-utána játszani is lehet. A gyerekek tehát komolyabb stressz nélkül megúszták a mozgó fogászati rendelő szerdai, jászberényi látogatását. Nem úgy a doktor néni.

Mint megtudtuk, a több száz megvizsgált óvodás és kisiskolás fogainak állapota lehangoló, legalábbis olyan szinten mindenképpen az, hogy átlagban százból csak öt gyereknél problémamentes a fogazat.

Pontosan ezért járja hosszú évek óta az országot az OTP Bank jóvoltából, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő. Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelőben olyan gyermekközösségek számára biztosítanak komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást térítésmentesen, amelyek fogászati kezelése valamely okból nehezen, egyáltalán nem, vagy csak részlegesen megoldott. Az egészségügyi programsorozat további célja a gyerekek fogápolási és szájhigiéniával egybekötött felvilágosítása, szaktanácsadása, és nem utolsó sorban a gyermekek fogorvostól, fogászati vizsgálattól való félelmének leküzdése, játékos módon. Idén, Jászberényt is beleértve, tíz helyszínre jut el a busz.