Elismerések az Európai Mobilitási Hét szervezőinek

Patakiné Kocza AnitaPatakiné Kocza AnitaVölner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár köszöntötte az Európai Mobilitási Hét minden korábbinál sikeresebb 2011-es hazai eseménysorozatának legkiválóbb közreműködőit tavaly év végén Budapesten. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a program magyarországi koordinátoraként 17 önkormányzat és 5 helyi szervező munkáját ismerte el oklevelekkel és tárgyjutalmakkal.

A helyhatóságokkal együttműködve sikerült felülmúlni az elmúlt év rekordját: a tavalyi 96 önkormányzat után 2011-ben 105 település csatlakozott a kezdeményezéshez – hangsúlyozta az államtitkár.

Völner Pál Böhönye, Budakalász, Eger, Fehérgyarmat, Hajdúsámson, Hévíz, Komárom, Makó, Mohács, Mórahalom és Tapolca mellett Jászberény képviselőinek adott át „Kiemelkedő szervező önkormányzat” oklevelet.

A siker nagymértékben köszönhető a Déryné Művelődési Központ minden kollegájának, és Patakiné Kocza Anitának a hét koordinátorának. A szeptemberi rendezvénysorozatot meglátogatta a Gépjárműközlekedési és Vasúti Szabályozási Főosztály – Környezetvédelmi Osztály osztályvezetője. Aki saját bevallása szerint igen jó tapasztalatokkal gazdagodott városunkban.

Az Európai Mobilitási Hét 6 éves indulása óta mindig is jó fogadtatásra talált Jászberény városában. A rendezvényt felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mindenkor elismeréssel nyilatkozott a jászberényi lakosok lelkesedéséről, és a szervezés magas fokú színvonaláról. Többek között három éve díjazták a rendezvény helyi felelősét (PKA), aki az akkori közlekedési államtitkártól vehette át a legjobb helyi szervező díját.