Berényi baba a megyei első

Az égiek úgy döntöttek, hogy a Krio Intézet szavazásán első helyen végzett jászberényi Szent Erzsébet Kórház szülészetét egy újabb elsőséggel ajándékozzák meg. Itt látta meg ugyanis a napvilágot megyénkben a 2013-as esztendő első újszülöttje.

A kiskörei Besenyei családban egyre nőtt az izgalom, ahogy közeledett az új esztendő. Besenyeiné Bagi Anita első babáját várta, s előzetesen január 3-ra jelezték az újszülött jövetelét. A 29 éves kismama hathónapos terhesként már jelezte családjának, hogy szerinte újévi babát vár. Nos, igaza lett.

Szilveszter napján a családfő – Besenyei György – este 10-ig volt szolgálatban a KÖTIVIZIG kirendeltségén, de mire hazaért már indulhatott is tovább, a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba, hiszen elfolyt a magzatvíz. Az éjféli himnuszt már itt hallgatták, egy és negyedórával később pedig együtt ünnepelhették Besenyei Jázmin érkezését. Az 54 centiméteres kisleány 3 kiló 30 dekával jött a világra, s később kiderült, hogy megyénk első újszülöttje lett 2013-ban. Ahogy annak idején édesanyja, úgy most Jázmin is első unokája lett nagyszüleinek.

A megye első újévi babája kapcsán érdekes kérdés, Kisköréről hogyan került a jászberényi kórház szülészetére a várandós anyuka. Besenyeiné Bagi Anita elmondta, több kórház közül a homeopátiás szülési lehetőség miatt választották a jászberényit, s nem csalódtak. Dr. Fehér András szülészorvos és Nagy Tamásné, Marika szülésznő segédkezett a baba világra jöttében, azóta az édesanya és Jázmin is nagyon jól érzi magát a berényi szülészeten.

– Jázmint császármetszéssel segítettük a világra, mert szükséges volt ez a beavatkozás. Sem a szülés közben, sem azt követően nem volt komplikáció, minden rendben történt – mondta a szülésről dr. Fehér András.

Az anyuka és kisbabája is jól van, s ha semmi nem jön közbe, akkor január 5-én, szombaton már haza is mehetnek - áll a kórház sajtóközleményében.