Van képem hozzá… Túl a huszonötödik Csángó fesztiválon.

Augusztus 4-től augusztus 9-ig került lebonyolítása Jászberény kétségtelenül legnagyobb kulturális esemény sorozata az idén 25 éves Csángó fesztivál. A jubileumi alkalomra a szervezők több, mint 60 programot kínáltak, mintegy ezer résztvevővel, illetve az elmaradhatatlan kellékekkel, kirakodó vásár, ízek utcája, bor- és pálinka mustra és még sorolhatnám.

Eltekintve a keddi hatalmas záportól, amit az ugyancsak ezen a héten zajló népzenei és tánc tábor visszatérő résztvevői tulajdonképpen a program részeként kezelnek, fantasztikus idő volt. Olyannyira igaz ez, hogy még az éjszakai koncertek látogatóinak is kijutott a közel harminc fokos melegből, bár nem ettől váltak azok ízzó hangulatúakká.

Ebben az évben is elkészítettem a szokásos visszatekintőmet, és a korábbiaknak megfelelően ezúttal sem átfogó képes beszámolókat lehet látni a következő napokban, hanem az esti és éjszakai programokról készült fotósorozatokat. Az ok is megegyezik a korábbiakkal, ekkor tudtam szabaddá tenni magam. A jubileumnak megfelelően a kiválasztott eseményeket megpróbáltam 25 képbe sűríteni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak ennyi érdekessége volt a fesztiválnak, csupán ennyire jutottam el.
Kezdjük szerdával az ünnepélyes zászlófelvonással és a külföldi csoportok gálájával, a Színes világgal.

Kattintás a képre, ugrás a galériába.