Útjára indult a XXI. Csángó Fesztivál

Csütörtökön este a Csík zenekar fergeteges hangulatú koncertjével kezdetét vette a XXI. Csángó fesztivál.

A délután még nagy sürgés-forgás jellemezte - épültek a standok, helyére kerültek az utolsó kellékek, kezdett benépesedni árusokkal a Margit-sziget. E közben a főtéren a szerb vendégeink szórakoztatták az arra sétálókat. Est fél hét felé elkezdődött a nyüzsgés a Szabadtéri színpad körül is miután keddre elfogytak az ülőhelyekre szóló jegyek, várható volt, hogy aki be szeretne jutni, annak ideje korán oda kell érnie. Jól okoskodott, aki így gondolkodott, mert rövid időn belül az összes állóhelyre szóló jegy is gazdára talált. A Csík zenekart ezúttal Kiss Tibor az ugyancsak jól ismert Quimby zenekar tagja is elkísérte. A koncertről nem igazán lehet írni, mert a rendelkezésre álló jelzők hamarabb lefogynának, mint sem visszaadnák az tegnap este hangulatát.

A zenekart a szerb és a venezuelai tánccsoportok műsora követte. Mit mondjak, nem voltak könnyű helyzetbe. Ilyen élmény után újra lekötni a közönség figyelmét... - dicséretükre legyen mondva sikerült megoldani a feladatot. Persze ehhez kellet a berényi közönség is, aki lelkesen fogadta mindkét produkciót.

A koncert után a Folk sátorba betérőknek a spanyol csoport tartott egy táncórát. Ők egyébként a kenyai csoporttal a Jászsági Népi Együttes ősbemutatója előtt lépnek fel a szabadtéri színpadon este nyolc órakor kezdőd gálán.

Éjféltájban pedig elkezdődött, a már hagyományos esti táncház, ahol a Zagyva banda húzta a talp alá valót.

A folyamatosan bővülő képgalériánkban visszatekintést kaphatnak a napi események legérdekesebb pillanatairól, ehhez elég csak a képre kattintani.