Megyei Európa Díjat kapott H. Bathó Edit

Hortiné Dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatónője kapta idén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés által alapított Jász-Nagykun-Szolnok Megye Európa Díjat, melyet a megye európai integrációjának érdekében, a megye nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében, az európai uniós értékek ismertetésében, népszerűsítésében kimagasló érdemeket elérő személyek és közösségek kaphatnak.

Szeptember 19-én immár hatodik alkalommal tartott ünnepi ülést a megyei közgyűlés Jász-Nagykun-Szolnok Megye Európa Ünnepe alkalmából.

A mostani ünnepség minden eddiginél nagyobb nemzetközi részvétellel zajlott, mivel a Kreatítv NéptáncHáló program alkalmából megyénkben tartózkodó 11 külföldi megye hivatalos delegációi is meghívást kaptak az eseményre.

Az ünnepi ülésen kerül átadásra Jász-Nagykun-Szolnok Megye Európa Díja, valamint az Ifjúságbarát Önkormányzat Díj is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a megye európai integrációjának érdekében, a megye nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében, az európai uniós értékek ismertetésében, népszerűsítésében kimagasló érdemeket elérő személyek és közösségek elismerésére alapított JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE EURÓPA DÍJA odaítéléséről ez év június 19-i ülésén döntött.

A Díjban részesült:

- Hortiné Dr. Bathó Edit a Jász Múzeum igazgatója határokon átívelő, megyénk nemzetközi elismertségét nagyban elősegítő kimagasló tudományos, tudomány- és kultúraszervező tevékenységéért, a magyar néprajznak, mint az Európai Közösség sokszínűségét sajátosan gazdagító területnek az önzetlen és magas szintű szolgálatáért.
- Dr. Ürmössy Ildikó a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának irodavezető-helyettese magas színvonalú, kreatív vezetői és szervező munkájáért, széles körű szakmai tudásáért, Jász-Nagykun-Szolnok megye nemzetközi kapcsolatainak elmélyítéséért, kiterjesztésért, illetve tartalmas és eredményes programok megvalósításáért.

Az Ifjúságbarát Önkormányzat Díját városi és községi kategóriákban hirdette meg a megyei közgyűlés. Idén

• város kategóriában Kunhegyes város Önkormányzata,
• község kategóriában Cserkeszőlő Község Önkormányzata kapta

az oklevelet és a vele járó 100-100 ezer forintos pénzjutalmat.