Félkör

Bár suttyomban már több kamionos és autóvezető ráhajtott az utóbbi napokban, hivatalosan október elejétől lehet közlekedni a Jászberényt elkerülő út második szakaszán. A 98 százalékban kész utat a tegnap tartott bejárás során a sajtó munkatársai dr. Szekeres Imre és dr. Gedei József társaságában vehették szemügyre.

Mindkét politikus hangsúlyozta, hogy a négy éve átadott első szakasz után újabb, a Jászság mindkét körzetét érintő, fontos állomás az elkészült beruházás. A tavaly májusban kezdett munkálatokkal olyan jól haladtak a kivitelezők, hogy az idén november elejére tervezett műszaki átadás egy hónappal korábban megtörténhet. Néhány héten belül tehát Jászberény belterülete helyett az új, 2,6 kilométeres aszfaltcsíkon düböröghet a jelenleg a várost terhelő forgalom jelentős része.

A 675 millió forintos, európai uniós forrásból finanszírozott elkerülő átadása után a 32-es út Szolnok, és a 31-es Jászapáti felőli szakaszán közlekedőknek a jövőben már nem kell behajtaniuk az ADU-csomópontig, ha a másik irányba tartanak. A Jákóhalmi úti becsatlakozásnál körforgalom készült, melynek túloldalán egyelőre nyúlfarknyi kihajtó mutatja, merre vezethet a szintén nagyon várt harmadik szakasz, mely tovább csökkentheti a városközpont tranzitforgalmát.

(Itt egy kép volt, melyen Szekeres Imre, a háttérben az elkerülőúttal, éppen beszállt az autójába, mint aki jól végezte dolgát. Mivel a gépjármű látványa több olvasónkat is irritálta, így a képet kivettük.)

A Jászságot is érintő további fejlesztések közül 2010 tavaszán elkezdődik a 31-es út Nagykáta és Dormánd közötti szakaszának megerősítése.

(Itt egy kép volt, melyen Szekeres Imre - külön engedéllyel- a még át nem adott úton indul tova, miközben polgármesterünk integet neki. Mivel a miniszter kocsijának látványa több olvasónkat is irritálta, így a képet kivettük.)