Betáblázva

Nem mindig kell százmilliós beruházás ahhoz, hogy Jászberény életét egy picit jobbá tegyük. Apróbb esetekben is fontos, hogy figyeljünk a városra, márpedig az új utcanévtáblák kihelyezése látványában, hasznosságában egyaránt hozzájárul a város fejlődéséhez – mondta Juhász Dániel alpolgármester azon sajtótájékoztatón, melyet az alkalomból hívtak össze, hogy ma kezdték el kihelyezni a városban az új, egységesített utcanévtáblákat.

Egységesített, mivel nemcsak Jászberényben, de az egész Jászságban hasonló táblák kerülnek a falakra, köszönve a hosszú, egyeztetéseknek, hiszen nem minden település ugyanúgy és ugyanannyiért képzelte el ezek kivitelezését.

Főépítész úrnak sokat kellet küzdenie, míg végül egy egészséges kompromisszum kialakult - ezt már Tamás Zoltán a városfejlesztési bizottság elnöke tette hozzá, akitől azt is megtudhattuk, hogy a Többcélú Kistérségi Társulás közös pályázatának keretében valósulhatott meg ez a beruházás, melynek Jászberényre eső teljes költsége közel 600.000 forint, ebből az önerő mintegy 120.000 ft-ot tett ki. Összesen 250 db tábla kerül ki Jászberény utcáinak, tereinek házaira.

De hogy lássuk: a képviselők nemcsak a szavak emberei, rögtön fel is kerekedtek, hogy az első két táblát - a Polgármesteri Hivatal épületének Táncsics Mihály utcai sarkára - saját kezűleg szereljék fel.

Sportcipőben jöttem - hívta fel figyelmünket lábbelijére Tamás Zoltán, akinek egy szakmákat oktató intézmény vezetőjeként, bizony oda kell figyelnie a munkavédelmi szempontból kényes területekre is. Ennek ugyan ellent mond, hogy a létra tetején szorgoskodva sem rajta, sem alpolgármester úron nem volt sisak, ám a sajtó munkatársainak sűrűjében esélyük sem lett volna, hogy lezuhanjanak. (Az más kérdés, hogy lettek volna-e, akik diszkréten hátrébb lépnek egy megingó test láttán…)

A jó előkészítés nemcsak a testületi ülések menetét tudja megolajozni, de a táblák felhelyezésénél is hasznos lehet – gondolták a Berénykom Kft. munkatársai, akik a biztonság kedvéért előre betiplizték a két tábla helyét, így a felhelyezési procedúra nagyobb gond nélkül lezajlott. A két képviselő szakértő módon kezelve az elektromos csavarozót, s pár perc alatt végeztek. Kettőszázötvenből így kettő a helyére került, a többit pedig augusztus végéig helyezik ki a Berénykom munkatársai.

Bár a következő képek nem valószínű, hogy szerepelnek a „Hogyan barkácsoljunk szakszerűen a ház körül ?” című kiadványban, mégis talán jól érzékeltetik, hogy a testület tagjai nemcsak tárgyalóasztalok és szavazógombok között állják meg helyüket, de elöljárói posztjuk méltóan „elöljárnak” akkor is, ha a munka végét kell megfogni.

- Hoztunk többet is, hátha nem sikerül elsőre felfúrni...- Hoztunk többet is, hátha nem sikerül elsőre felfúrni...


- Pillanatnyilag ez a legmagasabb pozíció, amit kínálni tudunk.- Pillanatnyilag ez a legmagasabb pozíció, amit kínálni tudunk.


- De ha nálad is a tábla van, akkor lent hagytuk a csavarhúzót.- De ha nálad is a tábla van, akkor lent hagytuk a csavarhúzót.


- Elnézést, tetőfedést is vállalnak?- Elnézést, tetőfedést is vállalnak?


Táblás házTáblás ház


- Gyerekek, ez nagyon szép lett...- Gyerekek, ez nagyon szép lett...


- Na végre elmentek, gyere igazítsuk meg...- Na végre elmentek, gyere igazítsuk meg...