Megnyitott a 4. Zagyva party Fesztivál

A fesztivál "kisgyermekként" még Jass(z)berény néven kezdte pályafutását. Akkoriban még csak egy egész estét betöltő dzsessz programot kínált a műfaj kedvelőinek. Négy évvel ezelőtt egyszer csak elkezdett növekedni, megkapta mai nevét és az egy estés zenei esemény három, majd négy naposra terebélyesedett. Ezzel együtt a három - négy fellépőből közel ötven program kerekedett.

Ami megmaradt a "gyerekkorból" az, hogy a nyitó nap - ami már csütörtökre esik - főszereplője továbbra is a dzsessz. Illetve továbbra is garantált, hogy a főszereplők a műfaj legkiválóbbjai közé tartoznak. Mindemellett a főszínpadi átállás-közi időben az víztorony tövében felállított Torony Pódiumon tehetséges feltörekvő zenészek szórakoztatják a publikumot.

Tegnap este az utóbbi helyen kezdődött meg a program a Szombati-Stelli gitárduó koncertjével, majd a nagyszínpad első fellépője a magyar dzsesszélet egyik jeles alakja Dresch Mihály triója következett. Az átállás alatt a másik helyszínen Ábel Viktor előadásában hallgathattunk ismert és kevésbé ismert slágereket. Az igazi sláger azonban csak ezután következett, hiszen a második nagy koncert főszereplője már a nemzetközi zenei életben is egyre nagyobb ismertséget szerző Harcsa Veronika és társa a remek gitáros Gyémánt Bálint volt.

Bár a csütörtök este - tekintettel arra, hogy a többségnek még a péntek munkanap - még nem volt olyan nagy a nyüzsgés, viszont a műfaj kedvelőinek ismételten komoly zenei csemegében lehetett részük. Na igen, a minőséget is őrzi még a rendezvény a "régi" időkből.

Most készülve a ma esti kínálatra leginkább az időjárás előrejelzés a főszereplő...jelenleg úgy néz ki a radarokon, hogy talán megússzuk a ma estét nagyobb eső nélkül....

Majd meglátjuk. Addig is a képre kattintva a galériában egy kis ízelítő a tegnap esti főszereplőkről. Kattintás a képre...