Csúcs sebességen a 4. Zagyva Party Feszivál

A meglehetősen zűrös péntek után a szombaton csupán az idő fogadta a korábbiaknál hűvösebben a szigetre látogatókat. Az állandó programok mellett további érdekességekkel várták a szervezők a vendégeket. Már délelőtt teljes gőzzel üzemelt többek között a Kultúrzug, de a Könyvtár sem húzta sokáig a nyitását. De az igazi nagyüzem kora délután indult be.

Nyitásképpen két gyerek előadás várta a szülőket és csemetéiket. Az estére történő ráhangolódásról a 3Elements - Bela Galik feat Kármán Krisztián gondoskodott az elektronikus zene és a dob meglehetősen izgalmas keverékével. Természetesen aki éhes, vagy netán szomjas volt, az is talált magának bőséggel étel italt a pavilonokban. A beállás jellegzetes hangjai jelezték, hogy a nagy színpadon valami nagyon érdekes dolog fog történni. Ugyanis a reggae zene jellegzetes ritmusai kezdték betölteni a teret. Tavaly egy fiatal együttesnek már sikerült ezzel a műfajjal megtöltenie a központi nézőteret. Ezúttal Digiemann Live volt a főszereplő. És bizony nem okoztak csalódást, sőt nekik is sikerült remek hangulatot varázsolni szigetre.

A koncertjük végeztével már érezhető volt a várakozás, mert lassan kezdődött az idei fesztivál csúcs koncertje, ahol ezúttal Rúzsa Magdi volt a vendég. Azért a szabadtéri színpadra menet érdemes volt és az időbeosztás is megengedte, hogy megálljak néhány percre a Torony pódium előtt ahol a miskolci Zivatar együttes kezdete balkáni, cigány és klezmer számokat is felvonultató koncertjét. Szóval aki nem a fő programot választotta ezúttal sem maradt zene nélkül.

Már néhány nappal ezelőtt tudhatták a szervezők, hogy a Rúzsa Magdi koncertje sokak számára kihagyhatatlan lesz, hiszen elővételben is villám gyorsan fogytak a jegyek. Táblás ház is fogadta napjaink talán legnépszerűbb énekesnőjét. A koncertről röviden csak annyit, - később egy külön képriportban majd bővebben beszámolok róla - hogy fantasztikus volt. Pestiesen szólva ez odavert mindenkinek.

Akik szaporázták azok a koncert után még elérhették a Forduló napi hagyományos tűzakrobata bemutatót. Azt követően ismét színpadra lépett a Zivatar zenekar, hiszen ők húzták a talpalávalót - bár ha jól emlékszem hegedűs nem is volt velük - a szokásos Moldvait a körtánchoz. Majd jöhetett a hagyományos tűzugrás, ahol ezúttal is rengetegen követték a hagyományt és kedvesükkel, párjukkal, barátjukkal, vagy gyermekeikkel ugrottak át az égő - na azért természetesen nem volt veszélyes - kis máglyán.

Mivel a tűzugrásra a rendezők már szabaddá tették a a nagy színpad előtti teret, így annak végeztével nem kellett sokáig várni és már kezdődött is az ugyancsak hagyományosnak számító Yokó diszkó. Na én ekkor feladtam, de úton hazafelé még hallottam az nyitó számokat.

Ahogy ez a napokban is történt, indulás előtt még feltöltöm a tegnapi nap képes összefoglalóját, ami a fotókra kattintva megnyílik a galériában.
Nem mellékesen azért ma este is lesz egy-két remek koncert. Gondolom a Karthago, vagy Müller Péter Sziámi nevét nem kell különösebben bemutatni senkinek.