Szép, tehetséges...

Szép, tehetsége, kedves, nyitott - és nem utolsó sorban a SZIE ABK-n tanul. Bede Barbara az Alkalmazott Bölcsészeti Kar, II. éves, andragógia szakos hallgatója, szabadidejében fotózik és modellkedik. Erről kérdeztem.

- Azt tudom, hogy ,,ingázol” a suli és a lakóhelyed között, de merre laksz?
- Szolnokon élek, igen, bejárós vagyok, hiszen Jászberény és Szolnok között megtehetem, mivel nem nagy a távolság.

- Melyik szakon tanulsz és miért?
- Andragógia szakon tanulok, majd a személyügyi szervező-re szeretnék szakosodni. Amikor jelentkeztem erre a szakra, nem voltam vele pontosan tisztában, hogy mit is takar ez a kifejezés, hogy andragógia. A gyakorlati idők alatt egyre jobban megismertem, és megkedveltem ezt a területet.

- Mióta fotózol, illetve mióta modellkedsz?
-Két éve fotózom, valamint közel egy éve kezdtem modellkedni.

- Mit szeretsz a fotózásban megtudnád fogalmazni?
- Általában műtermi képeket készítek, így leginkább a fény-árnyék hatás az, ami engem foglalkoztat. Szeretek emberekkel együtt dolgozni, akár kisebb nagyobb csoportokkal is. Nem csak a pillanat megörökítésével foglalkozom, hanem a képek retusálására is nagy hangsúlyt fektetek.

- Hogyan érzel akkor, amikor a fényképezővel szemben kell állnod?
- Hamarabb fotóztam, mint hogy a kamera másik oldalán is megmutattam volna magam. Érdekes egy dolgot két szemszögből megtapasztalni. Mindkét oldalon való munka megköveteli a kellő figyelmet és tiszteletet. Nem olyan egyszerű órákat pózolni, mint ahogyan sokan gondolják… De a modellkedés nem csak fotózásokból áll. Bemutatókon is részt szoktam venni, és azoknak az előkészületei igen nagy idő és energiaigényesek.

- Ha választanod kellene, akkor melyiket választanád, a modellkedést vagy a fotózást?
- Nem tudnék lemondani a jelen állás szerint egyikről sem. Az más kérdés, hogy van amikor az egyik háttérbe szorul, majd fordul a helyzet.

- Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
- Hú… több is van, amire büszke vagyok. Többször is falra került már fényképem az Aba Novák Kulturális Központban. Saját kiállítással is büszkélkedhetek. A modell és divat világában pedig megemlíteném, hogy a 2010-es Miss Balaton Fővárosa Szépségversenyen I. Udvarhölgy lettem, majd a Tiszavirág Szépe szépségverseny I. helyezett. Ezenkívül részt vettem a 2010-11-06-án megrendezett Beauty Hair & Spa Nemzetközi Szakkiállítás és Vásáron.

- Mit gondolsz, andragógusként fogsz majd elhelyezkedni?
- Úgy vélem, mivel ez a „fő szakmám” így ezen a területen fogok elhelyezkedni, de emellett mindent megteszek, hogy a fotózást és a modellkedést is tudjam folytatni.