Jászok, ha összejönnek...

Tizenhatodik alkalommal gyűltek össze a Jászok, hogy egy hétvége erejéig találkozzanak egymással. Idén Jászágó látta vendégül a szélrózsa minden irányából idesereglő atyafiakat. A kis falu, Mozsár Lászlóné polgármester asszony vezetésével, igencsak kitett magáért.

Rengeteg program, többek között szentmise, díszünnepség, az elmaradhatatlan Jászkapitány választás, valamint kulturális műsorok, műrepülő bemutató, kiállítások és kirakodó vásár várta a vendégeket, akik - ha csak egy rövid időre is - sokszorosára duzzasztották a település létszámát.

Képeink a Galéiában - Kattints a fotókra!Képeink a Galéiában - Kattints a fotókra!













A rendezvény fővédnöke Sára Sándor filmrendező, védnöke pedig dr. Rédei István, a Co-op Star Zrt. vezérigazgatója volt.

A világtalálkozón szokás átadni a Jászságért Alapítvány által létrehozott Jászságért Díjat, melyet ez évben dr. Szabó László néprajztudós, egyetemi tanár vehetett át dr. Dobos Lászlótól. Jászkapitánynak pedig, a leköszönő Vass Lajos utódjául, a "szemtelenül fiatal" Dobos Gergelyt választották az elkövetkező esztendőre, akinek Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatónője adta át a kapitányi jelképeket: a nyakravalót, a mentét, a süveget, a pecsétet és az oklevelet. Az újdonsült kapitány, ahogy már ilyenkor szokás, a Jászkürtből ivott egy korty bort, majd - kis jóindulattal fogalmazva - lóra pattant, hogy megkezdje egyéves kapitánykodását.

Aki pedig mindezeket nem láthatta, annak némi vigaszként a Jászberény Online fotósai, illetve Suba Martina Angyalka és Balla Zoltán által készített képek adnak rövid ízelítőt a három nap forgatagából.