Megértést kérnek, együttműködést ígérnek

A „Hivatásforgalmú kerékpárút hálózat kiépítése Jászberényben” tárgyú pályázat megvalósulása méltó befejezése lehet ennek az önkormányzati ciklusnak, a közlekedési infrastruktúra kiépítése terén – mondta dr. Gedei József azon a sajtótájékoztatón melyet a kerékpárút hálózat kivitelezési munkáinak indulása alkalmából tartott kedd délelőtt a Városházán.

2007-ben adta be a város a pályázatot és sikeres elbírálás és a szokásos hivatali út bejárása után végre most elkezdődtek a munkálatok, melyek előreláthatólag december közepén fejeződnek be.
A kerékpárúttal kapcsolatos kommunikáció egy ideje már zajlik és - mint más megvalósuló projektek esetében - itt is azt tapasztalni, hogy a munkálatok elkezdéséig kevés lakossági észrevétel érkezik az önkormányzathoz, az építkezések megkezdése után azonban ezek száma megsokszorozódik. A múltból tanulva ezért a polgármester egy cselekvési terv elkészítésére kérte a főépítészt és a városüzemeltetési iroda vezetőjét, hogy az eddigieknél hatékonyabban lehessen kapcsolatot tartani a lakossággal, a képviselőket pedig arra kérte, havonta tartsanak lakossági fórumot azokon a területeken melyek érintettek ez ügyben. Az aktuális munkák környezetében szórólapokkal is tájékoztatják a szóban forgó utcák lakóit.

A kivitelező felé szintén az a kérés fogalmazódott meg, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel végezzék a munkát, hiszen a balul sikerült Gyöngyösi úti kerékpárút-kivitelezés még mindig itt kísért a levegőben. Hogy bárki, akit érdekelnek az események, napra kész lehessen, ezért a kivitelező kijelölt egy munkatársat, aki minden aktuális kérdésben választ próbál adni az érdeklődőknek. A városüzemeltetési irodán keresztül fel lehet vele venni a kapcsolatot.