A jászberényi Fidesz programja sikerre vihető

Nehéz dolguk lesz a megválasztott városvezetőknek, hiszen nem sok pénz áll majd rendelkezésükre, köszönhetően annak, hogy a szocialista kormány az EU-ból érkező pénzek nyolcvan százalékát már elköltötte. A gond, hogy nem mind szolgálta az ország épülését. Ráadásul a Bajnai kormány által felvett rövid lejáratú hitelek visszafizetése is esedékes januártól. Ők elszórták, a számla viszont itt van… - mondta Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, polgármester, aki dr. Szabó Tamás vendégeként látogatott szerdán délután Jászberénybe.

Mint a Déryné Művelődési Központban tartott lakossági fóruma elején megjegyezte, akár kabalaként is érkezhetett volna, hiszen a tavaszi látogatása után választást nyert Szabó Tamás, és reméli, mostani ittléte is sikert hozhat a Fidesz polgármester jelöltjének, aki mellett a párt teljes mellszélességgel kiáll.

- Ha nehéz idők járnak, akkor derül csak ki a vezetőkről, ki mennyire, ügyes, rátermett, méltányos. Nyilván csodákat nem tehet, de tisztességes lehet… Az alelnök úgy látja, a jászberényi Fidesz által összeállított program sikerre vihető, sok eleméhez még milliárdok sem kellenek.

Pokorni Zoltán szerint a kormánynak - attól függetlenül, hogy milyen elkötelezettségű egy-egy polgármester - kötelessége az ország minden települését támogatni. Mint mondta, nem akarnak olyan csúfságot elkövetni, mint Lamperth Mónika még nyolc éve, mikor csak a kormánypárti településeket támogatta. Ugyanakkor az is világos, hogy egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben egy kormánypárti képviselő, aki ugyanabból a politikai kultúrából jön, nyilvánvalóan jobban szót ért az ország vezetőivel, mint egy más nyelvet beszélő ember – ajánlotta némi virágnyelven a választók figyelmébe Szabó Tamást.

A vendég szólt abból adódó tapasztalatairól is, hogy országgyűlési képviselő és polgármester is egyben. Szerinte az általa képviselt településrész csak nyert azzal, hogy ő a döntésekről első kézből értesült a parlamentben, és ha egy-egy miniszterrel beszélnie kell, képviselőként azt ott meg is teheti, nem kell időpontokért sorban állni a minisztériumban. Egy jó politikusnak nemcsak messzire kell néznie, de a valóságot is ismernie kell.

A képviselői-polgármesteri kettős pozíciót ellenzők között sokan vannak, akik az egyre szűkülő politikai elitbe nem férnek be, ezért is ellenzik, hogy csökken a megszerezhető pozíciók száma. Épp ezért ez valójában a politikai elit problémája és nem az embereké.

A viszálykodás, a betartás a küllők közé dugdosott bot visszaüt. Aki ezt csinálja, az előbb utóbb kizárja magát a normális politikai közéletből. Lehet hülyéskedni, hogy odateszem a logót az ellenérdekelt fél mögé, de az ilyesminek meglesz a következménye egy idő után….- válaszolt arra a kérdésre, mely a jászberényi KDNP-nek az országos szövetségtől eltérő álláspontját, egyes tagjainak más szervezetekkel történő választási együttműködését feszegette.

Ugyancsak kérdésre válaszolva tért ki arra, hogy a jó polgármesternek fontos, milyen segítőkkel veszi körül magát, és milyen hatékonyan tudja a munkát megosztani munkatársaival. A legjobb lenne, ha nem lenne íróasztala, így nem tudná fel halmozni az aktákat, melyek a megoldandó feladatokat tartalmazzák, hanem gyorsan a megfelelő helyre irányítaná azokat – tanácsolta dr. Szabó Tamásnak.