Sikeres évadot zártak a jászberényi motorosok

Ali Gábor remekül szerepelt. -  Fotók: Gémesi BalázsAli Gábor remekül szerepelt. - Fotók: Gémesi BalázsHatodik alkalommal csaptak össze a lóerők a Hungaroringen megrendezett Yamaha R széria kupa 6. fordulóján. Az évadzáró futamon egyáltalán nem volt kegyes az időjárás a versenyzőkhöz, hiszen 6 fokban és erős szélben kellett a fiúknak motorozniuk, de ez az elszánt motorosainkat nem tántorította el.A jászberényiek a már jól ismert két fiatalember, Ali Gábor (600ccm) és Fülöp Kornél (1000ccm) képviselte.

Az időmérő edzés és a verseny is a pénteki napon került megrendezésre, ahol a fiúk kiemelkedő eredményt értek el. Gábor a 2. helyre, míg Kornél a 13. helyre kvalifikálta magát.
A versenyt a 600-as kategória versenyzői kezdték. Gábor a jó rajtjának köszönhetően megszerezte a vezető a helyet, de ez csupán a második kanyarig tartott, ahol megcsúszott és kisodródott a bukótérre.

Mikorra visszatért a pályára, lecsúszott a nyolcadik helyre. Nagy igyekezetének köszönhetően a harmadik körben már az első helyen motorozott és a verseny végéig sikerült is megtartania ezt a pozíciót, így az első helyen intették le.
Nem utolsó sorban Gábor nevéhez fűződött a kategóriájának legjobb körideje. Ezzel a győzelemmel Gábor az összetett második helyet is megszerezte.

Kornél a 13. helyről feljött a 7. helyre és nagy küzdelem árán sikerült is megtartania ezt a pozíciót, így idei legjobb helyezését érte el ezen az utolsó versenyen. Ezzel az eredménnyel az összesítésben a 15. helyet szerezte meg.

A verseny után tartották meg az évadzárót, ahol egy vacsora után került sor az ünnepélyes díjkiosztóra.
Ezúton is gratulálunk mindkettőjüknek.