Újra az MLSZ asztalán a labda ….

Olvasóink bizonyára emlékeznek néhány nappal ezelőtti cikkünkre, amely a „Vissza dobta a labdát az MLSZ” címet viselte. Ebben azt taglaltam, hogy mi is lesz a sorsa a Jászberény – Balassagyarmat 2-1-re megnyert labdarúgó mérkőzés három pontjának. Akkor azt írtam, hogy a hét elején (október 27.) dönt a Nógrád megyei labdarúgó szövetség e kérdésben.

Nos a berényi labdarúgók képviselője Váczi Gyula, kedden el is ment a megyei szövetséghez. Az illetékesek annak rendje módja szerint meg is hallgatták mind a két fél képviselőjét (a másik a Balassagyarmat volt természetesen), majd a végén udvariasan közölték, hogy a határozatot írásban küldik el. Jött is a postás a Sportpálya útra péntek délelőtt hozta a levelet, amelyben az áll, hogy a Nógrád megyeiek nem birkóztak meg a feladvánnyal (beadvánnyal) hanem újra visszaküldték azt, az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának.

Nem ismerem az idevonatkozó paragrafust, mármint hogy hányszor lehet egymásnak küldözgetni az ilyen irányú ügy dokumentumait, mindenesetre várunk kell tehát ismét egy - két hetet biztos. Mit tud okozni egy fránya „kétsárgalapos” kiállítás! Érthetetlen. No mindegy, az őszi szezon végére majdcsak meg lesz a döntés, hiszen nem sok – csupán három – forduló van hátra.

E hétvégén – ahogy jeleztük – nem lesz bajnoki forduló, de a berényi focisták nem pihennek, hiszen Papp Tomi, Móczó Norbi és Hamar Ádám Egerben lép pályára a Mátra csoport színeiben. Az ellenfél a Tisza csoport válogatottja lesz. A többiek pedig, barátságos mérkőzésen a Szolnoki Sparihoz utaztak szombaton.