Felejthető focimeccs volt….

A meccs kimenetelét illetőn bizonyára sokan arra gondoltunk, hogy a Heves elleni derbi lesz – többek között – ami idehaza három pontra váltható. Sajnos tévedtünk, egy alacsony színvonalú mérkőzésen pontosztozkodás történt.

Jász Sport FC – Heves 0-0

Pesti József edző a következő játékosokat küldte pályára a vendégek ellen:

Papp (Tövisháti, 46.) – Vaszicsku, Krajcsek, Lukácsi, Gál (Vidra, 74.), – Móczó, László, Gulyás, Németh, – Szilágyi (Farkas, 64.), Hamar.

A gól nélküli döntetlen is jelzi, hogy az első fél órában szinte nem történt feljegyezni érdemes megmozdulás. Később azért végre három pontrúgásra emlékezhetünk. Egy a vendégek csapatkapitányától Besenyeitől „származik”, akinek lövését a sorfal blokkolta. A másik kettőt pedig a Hamar követte el, azonban az első – ha centiméterekkel is de – elkerülte a kaput, a másikat pedig hárította Éles, a vendégek portása. Pár perccel a pihenő előtt, ismét Hamar veszélyeztetett, de csak a lécet érintette az a fránya labda, a hálót nem.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti JózsefA szünet után Papp Tamás kénytelen volt az öltözőben maradni, ui. az utolsó percben nagyot védett, kipattant róla a labda, és a berobbanó hevesi csatár kissé fejbe rúgta.
A második félidőben sem történt sok minden. Besenyei veszélyes szabadrúgása borzolta a hazai kedélyeket, amit végül is, Gulyás Lacinak sikerült kifejelni. Nem sokat késett Hamar válasza, akinek nagy erejű lövését tolta szögletre Éles.

A látottak alapján azt kell mondjam, hogy egyik csapat sem érdemelt győzelmet, a döntetlen igazságosnak mondható. Ezt a berényiek edzője is megerősítette a mérkőzés után. Voltak ugyan helyzeteink de az a bizonyos átütő erő hiányzott szombaton délután.

Gulyás László csapatkapitánnyal beszéltem a mérkőzés után, aki azt mondta, nagyon elvan(nak) keseredve, hogy nem sikerült győzniük. Nem ment a góllövés és a fiatalok is elfáradtak a második félidőre.
Az erőgyűjtéshez lesz két hetük Laciéknak, hiszen a jövő hét végén a térségi (NB III-as) válogatott meccse miatt nem lesz forduló. (Hamar és Móczó valószínű most is válogatott lesz) Az azt követő hétvégén (november 8. vasárnap) Gyöngyösre utaznak Bárkányi Arnoldék.

Nemrégiben érdeklődtem Papp Tamás állapotáról Pesti Józseftől. Az edző elmondta, hogy nincs agyrázkódása Tamásnak, jól van, nem igen kell mérkőzést kihagynia.