Nem szavakkal mérik...

Bevezetésképpen egy kis K-3 történelem… Sándor György a kétszeres Kick Box világbajnok ötlete alapján jött létre, a ma már igen népszerű versenysorozat, a K-3. A tolószékbe kényszerült sportoló nem adta fel és ma már egy országot behálózó klub vezetője. Minden olyan versenyen ahol pást, ring, vagy ketrec található, megszokott látvány a tolószékes férfi, az őt körülvevő sportolóival.

A K-3 felkészülés az MMA -ban való részvételhez. Innen már valóban csak a legjobbak jutnak el a ketrecharchoz, így a szabályrendszere is ehhez alkalmazkodott. A küzdelmek nagykesztyűben és általában ringben zajlanak. Engedélyezett a fejre ütés, rúgás és térdelés, valamint dobástechnikák és az azt követő 25 másodperc földharc. A menetidő 3x3 perc.

A Cage Kemposok már adtak két magyar bajnokot ennek a sportágnak. Fülöp Dániel (kutya) és Polgár Ádám személyében.

Az ő példájukat követve sok fiatal szeretné kipróbálni magát ebben a kemény sportágban.
Muhari Erik (19) meg is tette ezt, aki nemrég szerepelt a K-3 utolsó elődöntőjében.
Egy újabb fiatal srác, aki megmutatta milyen fából is faragták a jászokat. Fizikai ereje és kitartása rendkívüli, hozzá állása vitathatatlan, szilárd. Eriknek ez volt az első nagy versenye, ami már ringbe lépésekor is látszódott rajta. Idegenkedett ui. a kötelek által körbezárt világtól, ahol felszakadt szemöldökök és vérző orrok nyomai találhatók. Az eleinte idegenkedő Erik a gong után, gyorsan megszokta a ringet és senki meg nem mondta volna, hogy ez volt az első mérkőzése.

Ellenfele a már rutinosnak számító Zahari Kristóf volt. A birkózó alapokkal rendelkező Pitt Bullos fiú és Erik, egy kiegyensúlyozott küzdelmet vívott a második menet utolsó harmadáig, amikor is Erik belenézett egy térdrúgásba, aminek nyomai a szünetben sem sokat tisztultak. A harmadik menetben egy dobást követően Erik a tarkójára esett, ami végül is, feladásra késztette.A vereség ellenére – a látottak alapján – a jövő évi magyar bajnokot láthatta a közönség. Ezúton is szeretnénk gratulálni Eriknek!

A Cage Kemposok ezen a hétvégén Cegléden képviselik Jászberényt, a városi sportcsarnokban, ahol többek között Lengyel Gábor első MMA mérkőzését készül megvívni.

A két fiatal felkészülése és hozzáállása is bizonyítja, hogy ezt a sportágat nem szavakkal, hanem tettekkel mérik.

Urbán Ferenc