Két tucat érmet nyertek

A JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály szeptember 26.-án rendezte meg Jászberényben az I. Lehel vezér Nemzetközi ITF Taekwon-Do Kupát a Belvárosi Általános Iskola Bercsényi úti Sportcsarnokában.

A szakosztály már 2004 óta rendez ITF Taekwon-Do versenyeket Jászberényben, igaz, eddig csak a diákolimpia döntőit. A mostani nemzetközi kupa megrendezése nagyobb feladat volt számukra, de a város, támogatók és sok szülő, barát segítségével sikerült jól és színvonalasan lebonyolítani a kupát, s ezt a külföldi csapatok vezetői is megerősítették.

Az I. Lehel vezér nemzetközi ITF Taekwon-Do Kupán 6 nemzet (Magyar Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Ausztria, Lengyelország) 10 klubjának 120 versenyzője vett részt és mérte össze tudását serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályban, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban.
Jászberényből 13 versenyző indult Eperjesi Nándor II. dan edző vezetésével és nagyon sikeresen szerepelt.

Eredmények:

Formagyakorlat:

Serdülő leány:
Sárga öv: Bálint Henrietta 2. hely

Serdülő fiú:
Sárga öv: Bálint Zoltán 1. hely
Zöld öv: Szabó Bálint 2. hely
Horváth Kornél 3. hely

Ifjúsági leány:

Piros öv: Darabont Diána 2. hely
Erdődi Kata 3. hely

Ifjúsági fiú:

Sárga öv: Túri Péter 2. hely
Szegedi Péter 3. hely
Kék öv: Sas Krisztián 1. hely
Piros öv: Molnár Csaba 1. hely
Virág Márton 2. hely
Fekete öv I. dan: Soós László 1. hely

Felnőtt férfi

Sárga öv: Máté Péter 3. hely

Küzdelem

Serdülő fiú

-35 kg: Szabó Bálint 3. hely
-50 kg: Horváth Kornél 3. hely
+55 kg: Bálint Zoltán 2. hely

Serdülő leány:

-45 kg: Bálint Henrietta 2. hely

Ifjúsági fiú:

-57 kg: Virág Márton 3. hely
-63 kg: Sas Krisztián 1. hely
Soós László 3. hely
Túri Péter 3. hely
-75 kg: Szegedi Péter 2. hely

Ifjúsági leány

-52 kg: Darabont Diána 1. hely
-58 kg: Darabont Diána 3. hely

Városunk sportolói összesen 24 érmet nyertek (6 arany, 8 ezüst, 10 bronz) és ezzel a csapatversenyben a 3. helyet szerezték meg.
A kupa legeredményesebb ifjúsági fiú versenyzője a jászberényi Sas Krisztián lett, miután mindkét versenyszámot megnyerte.
Az ünnepélyes eredményhirdetés után mindenkitől úgy búcsúztunk el, hogy jövőre Szeptember 25.-én szombaton találkozunk a II. Lehel vezér Nemzetközi ITF Taekwon-Do Kupán.

Külön köszönet a jászberényi Ritmikus Sportgimnasztika Szakosztálynak, a Dance Fitness SE sportolóinak és Pócz Szilvia Tai-Chi oktatónak a színvonalas bemutatókért.

Támogatóink:

Jászberény város Önkormányzata Egészségügyi és Sportbizottsága; Téba Tüzép; Mentha-Patika Bt., Jászjákóhalma; Metálplaszt Kft.; Jász Barsza Bt.; Tápió-Malom Kft; Diego, Jászberény; OTP Bank; KÓD Kft.; Deer Comp Számítástechnika Kft.; Jász-Plasztik Kft.; United Security, Szikra Hangtechnika; Viktórió Pizzéria; Plasztik-Print Kft.; Molino24.hu; Miniételbár, Jászjákóhalma; Vill-Team Kft.; Kyra Kandalló és Képgaléria, Jászberény; Jászberényi Sportegyesület

Médiatámogatóink:

Boommédia Reklám és Grafikai Stúdió, jászberényonline.hu, jászinfo.hu; jásznapló.hu; Új Néplap; Jászkürt; Trió Rádió, Trió Tv; Jászsági Szuperinfó - Gyöngyösi út.