Női röplabda Magyar Kupa elődöntő… Ebben a meccsben több volt...

Szerda este szép számú közönség várt a Jászberényi RK – VASAS Óbuda mérkőzést, aminek nem kisebb volt a tétje, mint az, hogy ki lesz egy lépéssel közelebb a Magyar Kupa döntőjéhez. A vendégek meccs-dömpingből érkezett, míg a hazai csapat közel egy hónapja nem játszott tétmérkőzést, így borítékolni lehetett, hogy nagy lesz a küzdelem…

Az első szettet kiegyenlített játék jellemezte, amiben a hazai csapat szerzett némi előnyt, amit a Vasasnak nem sikerült a játszma végéig ledolgoznia, így viszonylag simán hozta az első játszmát a JRK (25 - 21).

A folytatást a budapestiek kezdték jobban és stabil 3 - 4 pontos vezetést építettek fel, amit csak a hajrára tudott egy pontra ledolgoznia vendéglátóknak (20 – 21). Ekkor azonban a Vasas újított és ere már nem érkezett hazai pont. (20 – 25). A mérkőzés döntetlen állásról folytatódhatott.

A következő játékrész szoros küzdelmet hozott, de a játékot végig a vendégek uralták. Míg a hazaiak teljesítménye hullámzott, remek megoldásokat gyermeteg hibák követték, így ne tudták átvenni az irányítást. Ez folytatódott a szett hajrában is, ahol két játszmalabdát is hárítottak, majd egy rontott nyitással „adták át” a vezetés ellenfelüknek. (23 – 25).

A berényi csapat érezte, hogy a negyedik szett lesz a kulcs a sikeres folytatáshoz, nem csak ezen a mérkőzésen, hanem a visszavágót tekintve is. Ehhez méltóan kezdtek és a második technikai időig irányították a játékot. Akkor azonban érkezett megint egy hullámvölgy, ráadásul a hosszú labdamenetekből is többnyire a vendégek jöttek ki jól, akik ezt kihasználva végül is magabiztosan szerezték meg a játszma győzelmet (19 – 25), és ezzel megnyerték a mérkőzést is.

Mindkét csapatra jellemző volt a hullámzó teljesítmény, a különbség annyi volt a Vasas javára, hogy a kulcs időszakokban ők játszottak pontosabban. A Jászberény RK pedig a legrosszabb időszakokban került hullámvölgybe. A hazai szurkolókat az bátoríthatja, hogy a kedvenceik játékában – kicsit jobb összpontosítással – akár meg a győzelem is benne lehetett volna. Ráadásul a tavalyi kiírásban ennél kedvezőtlenebb helyzetből jutottak tovább az UTE vendégeként. A Vasas szurkolói pedig azzal térhettek haza, hogy vasárnap este két szett is a döntőt jelentheti kedvenceik számára.

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Jászberényi RK – Vasas Óbuda 1:3 (21, -20, -23, -19)

Edzői nyilatkozatok:

Branislav Franic: - Egy hónapja játszottunk utoljára tétmeccset, ettől függetlenül nem játszottunk rosszul, de a Vasas most stabilabb volt. Vasárnap úgy megyünk majd a visszavágóra, hogy már nem lesz veszítenivalónk.

Jókay Zoltán: - Jó kis mérkőzés volt, a mostani győzelemmel egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz.
Forrás: hunvolley.hu

Folytatás vasárnap délután 17 órakor Budapesten a Folyondár utcában. Előtte azonban pénteken 18:30 kor a Jászberényi RK – 1. MCM - Diamant Kaposvári Egyetem bajnoki mérkőzés következik.
(a fotókra kattintva megnyílik a képgaléria)