Női röplabda Extra Liga… Orrba verték az oroszlánt

A bajnoki elődöntőkben csütörtök este folytatódtak a küzdelmek. A Linamar BRSE vendéglátóként küzdelmes mérkőzésen, de végül is magabiztosan győzte le a Jászberényi VT csapatát. Az első összecsapás már sejtetni engedte, hogy Jászberényben igen parázs estére készülhetett a regnáló bajnok. Nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen népes szurkolótáborral megerősítve érkeztek. A hazaiak pedig az első meccs pozitívumaira építve meglepetésre készültek.

Az első szett aztán úgy tűnt visszarántotta őket a realitás talajára, mert az első néhány labdamenettől eltekintve tulajdonképpen semmi közük nem volt a játékhoz, mintha világítás nélküli teremben játszottak volna. Nem kis megrökönyödést okozva saját maguknak és szurkolóiknak egyaránt. Nem csoda, hogy perceken belül megnyerte a játszmát a Békéscsaba. (11 – 25)

A folytatásban mintha "felkapcsolták volna a villanyt" a berényi csapatnak is. Elkezdtek magukhoz térni, de ettől függetlenül a vendégek irányították a játékot. A különbség abban jelent meg, hogy egyre inkább meg kellett dolgozniuk a pontokért. Olyannyira, hogy a játszma közepén már a hazaiak vezettek. Egyre kiélezettebbek lettek a labdamenetek, azonban ha hajrára már a Békéscsaba fordult előnnyel, amit még le tudott dolgozni a Jászberény, viszont a rutin révén végül is vendégek örülhettek. (24 – 26)

A harmadik játékrészben aztán elkezdődött az igazi tüzijáték. Kezdetben ezúttal is a csabaiak akarata érvényesült. Igaz továbbra sem kaptak ingyen pontokat, legfeljebb egy-két elhibázott berényi nyitás formájában. Már-már úgy tűnt, hogy érvényesül a papírforma, amikor a vendégek elkezdtek bizonytalankodni a Jászberény pedig egyre hatékonyabban támadta gyenge pontjaikat. Ennek következtében a hajrára már hazaiak fordultak előnnyel, amit érvényesítettek is. (25 – 23) Ezúttal is meg volt az egy elrabolt szett.

Ezzel azonban úgy tűnt nem elégedett meg a vendéglátó. Megérezve a lehetőséget, hatalmas energiát fektetett az egyenlítésbe. A BRSE hiába küzdött és vetett be mindent, valahogy mégsem tudott igazán fogást találni ellenfelén, aminek az lett a következménye, hogy a végjátékra ismét a Jászberény fordult minimális előnnyel. Végül is ezt a lehetőséget is kihasználva egyenlítettek. (25 – 21)

Jöhetett a döntő játékrész. Az első másfél szettet követően nem hiszem, hogy sokan fogadtak volna ötjátszmás mérkőzésre. A vendégeken látszott, hogy most aztán mindent ki kell adni magukból, de nem volt ez másként a hazai oldalon sem. Minden ott folytatódott a játékot illetően, ahol az előző szett végén abbamaradt. A különbség annyi volt, hogy általában a Csaba jött ki jobban az adok-kapokból, így már négy ponttal is vezetett a játékrész közepén. Azonban ahogy az korábban is történt a vendéglátók egyszer csak újra a meccsben voltak, így 12 – 12-es állásnál még megtippelhetetlen volt a végső győztes. Ekkor azonban megérkezett az a tapasztalat amelyet a MEZVA Kupa idei győztese a rengeteg kemény mérkőzés során szerzett és végül három jó nyitással a maga javára fordította a döntő játszmát és ezzel megnyerték a második mérkőzést is. (12 – 15)

Jászberényi VT – LINAMAR-BRSE: 2:3 (–11, –24, 23, 21, –12)

Kétség kívül az idei bajnokság legizgalmasabb és legszínvonalasabb jászberényi mérkőzését láthatta a többszáz néző. Ha azt mondták az első mérkőzés után, hogy a Jászberény megcibálta az oroszlán bajuszát, akkor most nyugodtan vállalhatom a címben szereplő jelzőt erre a mérkőzésre. De nem lenne igazi oroszlán az oroszlán, ha egy-két orrba verés elég lenne ahhoz, hogy leessen a lábáról.
Folytatás vasárnap Békéscsabán, ahol a tavalyi bajnok nyilván le szeretné zárni a sorozatot, míg a Jászberény minimum további lelki töltést akar szerezni… de inkább meglepetést okozni.
A másik ágon a Fatum Nyíregyháza szintén kettő nullás előnyben van az UTE-val szemben. Tehát ott is komoly csata várható.

A folytatásik azonban a fotókra kattintva látható a szokásos galéria.