Női röplabda Extra Liga… Jászberényben hozta a „kötelezőt” a Fatum Nyíregyháza

Vasárnap este két nem éppen kipihent csapat készülődött soron következő Extra Liga mérkőzésére a Bercsényi úti csarnokban. A vendéglátóknak egy meglehetősen hosszú kaposvári kirándulást kellett kipihenniük. A nyíregyháziaknak pedig - talán nem túlzás kijelenteni – az utóbbi idők egyik legszínvonalasabb és legizgalmasabb magyar bajoki mérkőzése után kellett rövid idő alatt felpörögni. Ráadásul mindkét együttesnek fel kellet dolgoznia az ezeken elszenvedett vereségüket is. Mindkét szurkolótábor abban reménykedett, hogy ez a kedvenceiknek fog jobban összejönni. Ehhez meg is adtak maguk részéről minden segítséget, így remek hangulatban kezdődött az összecsapás.

A Fatum Nyíregyháza együttese percek alatt jelezte, hogy a lehető legrövidebb idő alatt érvényesíteni akarja a papírformát. Ennek megfelelően dinamikus játékkal kezdve gyorsan kialakított egy magabiztos előnyt, amit a szett végéig megtartva simán besöpörte a nyitó játékrészt. (16 – 25)

Azért azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy erre az estére ennyi és a kérdés csak az lesz mennyi időben telik a meccs lezárása. Természetesen nem is ilyen lett a folytatás. A Jászberény „visszakézből„ válaszolt, és olyan simán nyerte a következő játszmát, ahogy elveztette az elsőt. (25 – 18). Máris kezdődhetett minden elölről.
A hazaiakat motiválta, hogy még egy ilyen szett és egy pontot elcsippenthetnek a rivális orra elöl. Nyíregyházi oldalon pedig tisztában voltak vele, hogy nem engedhetnek meg maguknak ilyen elhullajtott pontokat. Sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek akarta érvényesül. Azonban a játékrész végére megérkezett a vendéglátó is, de néhány pontatlanság miatt nem tudta maga javára fordítani az eredményt. (22 – 25 ).
A negyedik játszmában már érvényesült a bajnoki címért hajtó Nyíregyháza erőfölénye. Bár a hazaiak egyetlen pontot sem adtak ingyen, de ez leginkább a küzdenitudásukban mutatkozott meg, mintsem eredményességükben. Így a vendégek az első szetthez hasonló fölényben nyerték ezt is (14 – 25), ezzel a három pont is a tarsolyukba került.

Az hogy ez a számszerű eredmény ellenére sem volt sétagalopp ez a mérkőzés a Nyíregyháza számára, azt mi sem mutatta jobban, mint az ünneplés, amit a vendégek és az őket elkísérő lelkes szurkolói csaptak. Természetesen a jászberényi játékosoknak is kijutott a dicséretből, mert mindent megtettek, hogy megnehezítsék riválisuk dolgát. És valódi esélyük volt a harmadik játszmában a pontszerzésre.

Jászberényi VT – Fatum - Nyíregyháza 1:3 (–16, 18, –22, –14)

Folytatás a berényi csapatnak egy hét múlva az ellen a Vasas Óbuda ellen, akit sikerült saját otthonukban legyőzni a nyitó fordulóban. Nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy megtippelje valaki, az is egy remek meccsnek ígérkezik.
Addig a vasárnapi mérkőzés galériája a képre kattintva megnyitható.