Női röplabda Extra Liga… Felemás hazai bemutatkozás.

Két idegenbeli mérkőzés után az idei bajnokságban először lépett pályára hazai közönség előtt a Jászberényi VT csapata. Mindjárt a regnáló bajnokot a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE együttesét kellett fogadniuk pénteken este a Bercsényi úti csarnokban. Egy nyíregyházi vereséggel és egy szombathelyi győzelemmel a háta mögött készülhettek a hazaiak, míg a Békéscsaba már két vereséget is begyűjtött, egy sima nulla-három az UTE ellen és egy fájó hazai kettő-három a FATUM Nyíregyháza ellen. Ebből aztán nehéz volt megjósolni mi is fog történni ezen az estén. Csak a hatalmas küzdelem volt borítékolható.

Ennek megfelelően a hazai csapat nagy lendülettel kezdett, míg ellenfele meglehetősen határozatlan volt. Ennek következtében számottevő hátrányba került, amit csak komoly erőfeszítésekkel tudott ledolgozni. Élvezetes labdamenetek után fej-fej mellett érkeztek a csapatok a hajrára. Ekkor a berényi játékosok jobban összpontosítottak és el is vitték a szettet (25 – 21).

A folytatásban rendezte sorait a Békéscsaba és egyre magabiztosabban játszott, aminek következtében a vendéglátók hatékonysága visszaesett. Ez nem azt jelentette, hogy egyoldalúvá vált a játék, hiszen továbbra is szép számmal voltak látványos labdamenetek, de ebből többnyire a vendégek kerültek ki győztesen. Gyorsan jött is az egyenlítés (15 – 25).

Hazai szemszögből sajnálatos módon ez a forgatókönyv a harmadik szettben sem változott. Voltak villanásaik, fellángolásaik, de nem tudták stabilizálni a játékukat és bár küzdelmes, de mégis sima játszmában átvette a vezetést a BRSE (17 – 25).

Ekkor azért már a hazai szurkolók számára is világossá vált, hogy ezen az estén a vendégek nem fogják kiengedni a győzelmet a kezükből. Dicséretükre és a csapat dicséretére is legyen mondva, hogy előbbiek egy pillanatig sem lankadtak a szurkolásban, míg a jászberényi játékosok továbbra is küzdöttek derekasan. Persze a bajnokot elkísérő lelkes szurkoló tábor ebben is felvette a versenyt. Ennek köszönhetően igazi rangadó hangulatban kezdődött a negyedik felvonás. Az már az első pillanatokban látszott, hogy minden megy a z eddigi kerékvágásban, élvezetes labdamenetestől, hibástól, remek hangulatú szurkolásostól. Ennek megfelelően az érdemi dolgok elég hamar eldőltek és végül csak az maradt a kérdés, hogy a Jászberényi VT szorosabbá tudja-e tenni ezt a szettet… Nem tudta... (15 – 25).

Végül a derekas küzdés ellenére érvényesült a Békéscsaba oldalán lévő nagyobb potenciál. A látottak alapján megérdemelt győzelmet aratott, így a három pont mellett bezsebelhették az őket elkísérő szurkolók ünneplését is. Azért a másik oldalon is meghálálta a közönség az erőfeszítést, hiszen a vereség dacára illendően megköszönték csapatuk helytállását, mert azért egy szettet csak elloptak a bajnoktól.
Időközben a Békéscsaba lejátszotta soron következő mérkőzését Szombathelyen, a Jászberényre pedig holnap este a VASAS Óbuda vár a Folyondár utcában.

Jászberényi VT - Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE: 0 : 3 (21, -15; -17; -15)

A mérkőzésen készült képriport a fotókra kattintva elérhető a galériában.