Itt a vége… Negyedik helyen végzett a Jászbrényi RK a női első osztályú röplabda bajnokságban

Miután a Fatum Nyíregyháza az első elvesztett mérkőzést követően két magabiztos győzelmet szerzett, így szerda este már eldőlhetett a bajnoki bronzérem sorsa. A vendégek szurkolói nem akartak lemaradni az esetleges ünneplésről, ezért szép számmal látogattak el Jászberénybe. A hazaiak természetesen szerették volna meghosszabbítani a bronzcsatát, ehhez viszont mindenképpen győzniük kellett és ebben bíztak a csarnokba kilátogató szurkolóik is.

A nyitó szett eleje mindenesetre nem úgy alakult, ahogy a hazai szurkolók várták. Kedvenceik teljesen bénultan kezdtek és a folytatásban sem sikerült összeszedni magukat, így a Nyíregyháza gyorsan megszerzett 3-4 pontos előnyét tovább növelve, koncentrált játékkal rövid úton le is rendezte a játszmát. (18 – 25)

A folytatás már kicsit másként kezdődött, de 4 – 4-es állásnál ismét megérkezett a vendéglátók mumusa a nyitás fogadás. Ez pedig ellehetetlenítette a támadásaikat, amikor nem, akkor pedig a Nyíregyháza védekezése volt hatékony. Az eredmény szinte pontos másolata az első játékrész forgatókönyvének, ezúttal is 18 – 25. Ekkor már csak a egyetlen szett győzelem kellett a vendégeknek a hőn áhított bronzéremhez. A pesszimistább hazai drukkerek pedig már azt nézték, hogy mikor fognak otthon a vacsora asztalhoz ülni….

A folytatás viszont egész mást hozott. A berényi hölgyek felébredtek „csipkerózsika álmukból” és elkezdtek úgy röplabdázni, ahogy valójában tudnak. Pontos nyitás fogadásokra épített változatos támadásokat vezettek határozott befejezésekkel. Ezzel nem csupán visszajöttek a meccsbe, de köszönhetően a Fatum küzdőképességének pillanatok alatt parázs összecsapás kerekedett és természetesen elkezdett izzani a nézőtér levegője is. A hajrára fordulva a hazaiaknak már 10 pontos előnye is volt, így nem csoda hogy ezt a lehetőséget nem engedték ki a kezükből (25 -17) és szépítettek.

A negyedik játszmában tovább fokozódtak az izgalmak, mert a vendégek kezdtek felocsúdni meglepetésükből, amit a JRK feltámadása okozott nekik. Ez pedig jót tett a mérkőzésnek, mert elképesztően változatos küzdelem kezdődött remek labdamenetekkel, óriási hangulattal, mint a pályán, mint a nézőtéren. A legnagyobb különbség mindössze három pont volt a két csapat között, de inkább az egy-két pontos távolság volt a jellemző. A végjátékról már nem is beszélve, ahol két pontos hátrányból fordítva a Jászberényi RK-nak volt szett labdája, majd nyíregyházi egyenlítés után ismét. Azonban a második eséllyel sem tudott élni a hazai csapat ezt kihasználva, zsinórban három pontot szerzett a Fatum Nyíregyháza, ezzel megnyerte a negyedik szettet (25 - 27) és a mérkőzést is. Ez pedig azt jelentette, hogy 3 – 1–es összesítéssel a bronzérem is az ő nyakukba kerülhetett.

Jászberényi RK - Fatum Nyíregyháza 1:3 (-18, -18, 19, -24)

MESTERMÉRLEG

Branislav Franic - Jászberényi RK: Ezen a mérkőzésen mindent megpróbálunk, összességében jobb volt a Nyíregyháza, megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet. Gratulálunk nekik!

Horváth András - Fatum Nyíregyháza: Köszönöm az egész szezont a vezetésnek, a szakmai stábnak, a játékosoknak, támogatóinknak és szurkolóinknak. Nagyon értékes bronzérmet szereztünk, ennek a sikernek nagy a jelentősége van az életünkben. A mai mérkőzésen, az első és a második játszmában koncentráltan röplabdáztunk, utána kicsit elfogytunk, de a végén sikerült felülkerekednünk.
Forrás: Hunvolley.hu

Végeredményben elmondható, hogy a folyamatosan jobb teljesítményt nyújtó csapat léphetett fel a a dobogó harmadik fokára, míg a Jászberényi RK az előző évhez hasonlóan a negyedik helyen végzett. Végül is az idény elején a szakemberek többsége is a Békéscsaba – Vasas – Nyíregyháza hármast várta a dobogóra – a második-harmadik helyről ugyan megoszlottak a vélemények. A TOP négy „kiadó” helyére nagyon hasonló eséllyel pályázott a Jászberény – UTE – MTK trió, akik közül a JRK lett a befutó. Persze, ha azt nézzük, hogy az év során a játékosok és a szurkolók is több alkalommal búsultak megnyerhető, de elvesztett meccsek után, akkor jogos az érzés, hogy több volt ebben az évben a Jászberényi RK számára. Ilyen szemszögből a szerdai meccs tulajdonképpen az idei szezon esszenciája volt. Viszont, ha azt nézik, hogy a Békéscsaba és a Vasas mellett a kedvenceik mondhatják csak el magukról, hogy az elmúlt két évben mindkét sorozatban – bajnokság és kupa - a legjobb négy között végeztek, akkor bizony az idei is egy kiváló szezon volt. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy azért az erőviszonyok is – eltekintve a Békéscsaba dominanciájától – jelentősen átalakultak mégpedig nem a Jászberény számára kedvezően.

Most egy ideig szünet lesz a női röplabdában – legalább is klub szinten -, azonban a válogatott hamarosan megkezdi felkészülését közöttük a Jászberényi RK két játékosával, Pintér Andreával és Bleicher Rékával a keretben.

A szerda esti mérkőzés fotóriportja a képre kattintva elérhető a galériában.