Ismét egy pont Szolnokról

Jól járt az a 100 néző, aki kilátogatott Szolnokon a megyei rangadóra, hiszen színvonalas mérkőzést láthattak, ahol ismét döntetlent ért el a jászberényi labdarúgócsapat, ezúttal a Spartacus ellen.

A múlt héten mindkét gárda magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, így mindenképpen izgalmas mérkőzésre számíthattunk. Az is lett, sőt ezúttal - az NB III –ban szokatlan - színvonalas mérkőzést vívott a két csapat a megyeszékhelyen rendezett labdarúgó mérkőzésen.

Tasi Zoltán a következő játékosokat küldte pályára a szolnoki műfüves pályán rendezett találkozón:
PAPP - Lukácsi, Majzik, Székesi, Gulyás - Móczó, SZERENCSI, BÁRKÁNYI, Szilágyi (Molnár, 60.), - Vaszicsku (Hájos, 84.), NÉMET.

Egy lendületes kezdés után a hazaiak veszélyeztettek, ám Ruskó lövését magabiztosan védte Papp Tamás. Erre „csattanós” válasz érkezett a berényi csapat részéről, amikor Bárkányi 25 méterről parádésan lőtt a kapu jobb oldalába, 0-1.
Az eset után mintegy 10 percre viszont, megszületett az egyenlítés. Szabó Tamást a jászsági védők csak szabálytalanul tudták szerelni, és mivel mindez a 16 –os vonalán belül történt, büntető rúgás következett. Ezt Szoboszlai váltotta gólra, 1-1.
Továbbra is a Spartacus veszélyeztetett és ennek az lett a vége, hogy megszerezték a vezetést is. A gólt, a büntetőt „kiharcoló” Szabó T. szerezte, 2-1.
Ám a berényi fiúk nem adták fel és 4 perccel az első félidő lefújása előtt Szilágyi beadását Német Gyula fejelte Kolláth Ferenc hálójába, 2-2.
A második játékrészben sem tétlenkedtek a csapatok, hol itt, hol ott adódott helyzet. Ruskó pl. egy perc elteltével próbálta mattolni Papp Tamást, ám Ő résen volt. Majd ismét rá irányult a figyelem, ekkor Hadad lövését tenyerelte szögletre.
Nem késett a válasz sem, ekkor – az 53. perc táján – Vaszicsku került nagy helyzetbe, gyönyörűen megforgatott két védőt is, kapra fordult de lövése a kapu fölé szállt. Pár perc múlva pedig Német Gyula lövését hárította nagy bravúrral Kolláth szögletre.
A 70. perc környékén ismét a szolnokiak következtek, ekkor ismét Hadad célozta meg a berényi kaput, de Papp Tamás ezúttal is a helyzet magaslatán volt. Mivel kollégája Kolláth is remekül őrizte kapuját, maradt az eldöntetlen eredmény:

Szolnoki Spartacus – Jász Sport FC 2-2 (2-2)

A találkozó végig küzdelmes izgalmas volt, mindkét csapat kijöhetett volna győztesen a játékból, ám végül igazságos döntetlen született.

Ami még mindenképpen a vasárnapi meccsekhez fűződik, és nem csak a focipályákon:

- A röplabda NB II.-es meccsen, a berényi lányok fekete karszalaggal léptek pályára, tették ezt az autóbalesetben elhunyt Jászsági Népi Együttes három táncosának emlékére. (Egyébként győztek a lányok)
- A szintén Jászberényben rendezett NB II.-es női kézilabda mérkőzés előtt, a játékosok és a nézők egyperces néma felállással tisztelegtek a három táncos emlékének. (JTF DSE – Nádudvar 28-30)
- A focisták ugyan nem viseltek karszalagot de Tasi Zoltán elmondta, hogy minden játékost megdöbbentett a sajnálatos esemény és ők is osztoznak a hozzátartozók fájdalmában, különösen a fiatalabb korosztály, akiknek barátaik, kortársaik voltak az elhunytak.

Ács Tibor – Szőrös Zoltán