Van aki hinni jár a templomba, van aki vinni...

Jól fogynak az egyházi csatornák... Sajnos. Nemrég egy berényi plébániáról vittek el réz ereszcsatornát, szombatra virradóra pedig ismeretlen tettesek a pusztamonostori templomon lévő vörösrézből készült ereszcsatornát bontották meg és mintegy 25 métert el is loptak belőle. A kár 60.000 forint... .

***

Alattyánon egy társaság használaton kívüli nyitott épületébe hatoltak be ismeretlen tettesek vasárnapra virradóra, ahol 20 padlás deszkát feszítettek fel, és megkísérelték ellopni. Ekkor léptek közbe a polgárőrök, akik a helyszínen fülön csípték a 20 és 29 éves helybeli lakosokat, és visszatartották őket a rendőrök megérkezéséig. Mindkét elkövető ellen eljárás indult.

***

Jánoshidán egy helybeli lakos arra ébredt pénteken éjszaka, hogy egy ismeretlen személy behatolt és éppen a hálószobájában kutat értékek után. Ekkor kérdőre vonta az ismeretlent, aki arra kérte, adja át pénzét. Ekkor az idős asszony járóbotjával az elkövető felé legyintett, aki kikapta a kezéből és a földre dobta azt, majd tovább folytatta a keresést. Végül a 79 éves nő mobiltelefonját magához véve távozott a helyszínről. Szerencsére a sértettet nem bántott, és nem is fenyegette meg a tettes. Lopás miatt indult ellene eljárás.

***

Egy jászberényi szövetkezet telepére a kerítésen keletkezett lyukon keresztül hatoltak be ismeretlen tettesek pénteken, és 4 darab nagyméretű raklappal távoztak onnan. Azonban nem sokáig élvezhették zsákmányukat, hiszen a rendőrök nem sokkal ez után kopogtattak egyikük lakásán. Ott már éppen bontották szét a zsákmányt, amikor mindkét elkövetőt előállították a kapitányságra. Lopás miatt indult eljárás a 17 éves helybeli, és az 52 éves karcagi férfi ellen.

Pénteken, késő este vette észre egy helybeli lakos, hogy lakásában tolvaj járt. A helyszíni szemle során kiderült, hogy az ismeretlen tettes átmászott a kerítésen, majd ajtó befeszítéssel hatolt be a házba, ahonnan azután arany ékszerekkel, pénzzel és egy lámpával távozott. A kár 600.000 forint.

***

Jászárokszálláson egy tarnaőrsi és egy helybeli lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert pénteken ismeretlen tettesek az utcán rájuk támadtak, és megverték őket. A bántalmazás során egyikük arccsonttörést, míg a másik sértett könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrség keresi a két elkövetőt, akiknek súlyos testi sértés bűntette miatt kell felelniük.