Rendőrségi hírek

Lakossági bejelentés alapján a Jászberényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának rendőrei október 21-én házkutatást foganatosítottak Jászjákóhalma területén, ahol egy helyi lakos ingatlanjaiban feltalálásra, majd lefoglalásra került több lőfegyver, illetve nagy mennyiségű lőszer.

A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személy őrizetbe vételére került sor, akit a Jászberényi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

Korábban tájékoztattuk a lakosságot arról, hogy Jászberényben az utóbbi időben elszaporodtak a kerékpárlopások. Több hetes nyomozás eredményeképp az elmúlt héten a Nyomozó Alosztályon dolgozói előállítottak egy középkorú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az utóbbi két évben 24 rendbeli kerékpárlopást követett el Jászberény területén. A jászberényi lakos gyanúsítottkénti kihallgatása során a terhére rótt cselekményeket beismerte. Az eljárás során lefoglalásra került 11 darab kerékpár, melynek a tulajdonosai eddig ismeretlenek. Azon személyek jelentkezését várjuk, akiknek az utóbbi két évben lezáratlanul hagyott kerékpárjukat tulajdonították el a város területéről. Hívják telefonon a Jászberényi Rendőrkapitányságot a 06-57/504-280-as számon, vagy keressék személyesen az ügy előadóját Szabó Gábro r. ftőrm. urat.

Egy másik, az előbb elhangzottaktól külön álló ügyben is kerékpár-tulajdonost keresünk. Jászberény belterületén október 15-re virradóan a Jásztelki és Jászjákóhalmi úti kereszteződésnél lévő Adu bolt elől a tárolóból tulajdonítottak el egy lezárt állapotú MTB típusú kerékpárt. Kérjük az eltulajdonított kerékpár tulajdonosát jelentkezzen Kapitányságunkon!

Jászberény belterületén október 19-én 07.45 óra körüli időben a Dózsa György út 34. számú ház előtti útszakaszon egy kerékpáros fiú és egy idősebb kerékpáros hölgy részvételével személyi sérüléses közlekedési baleset történt. A baleset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük az eseménnyel érintett gyermek, illetve szüleinek, valamint a baleset bekövetkezését észlelő személyek jelentkezzenek a Jászberényi Rendőrkapitányságon. Azon személyek jelentkezését is várjuk, akik a balesetről bármiféle információval rendelkeznek. Jelentkezni személyesen, vagy az 57/504-280, az 57/504-293, vagy a 107-es és 112-es segélyhívó számok egyikén lehet.

A bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban ismételten felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a vagyonvédelem érdekében tartsák be tanácsainkat! A Temetőkben való tartózkodásuk során értékeikre kiemelten vigyázzanak, járműveiket gondosan zárják, és ha gyanús, bűncselekményre utaló eseményt észlelnek értesítsék a Rendőrséget!

Fazekas-Füzesi Nóra rendőrhadnagy
Jászberényi Rendőrkapitányság